Ο Κονσεϊσάο και οι «γρίφοι» του Αγγελίδη για το μέλλον

Όταν ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης έθεσε δύο βασικές προτεραιότητες. Η μία ήταν να ρυθμίσει τα οικονομικά του συλλόγου, ώστε να λειτουργεί πάνω σε υγιείς βάσεις.

Η δεύτερη αφορούσε τη δημιουργία μιας ομάδας με μέλλον και υποδομές. Κατά την κρίση του, το θέμα του προπονητή ήταν εκείνο που θα διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στη δημιουργία ενός συνόλου με χαρακτήρα και προοπτική. Αρχικά επένδυσε στον Ολλανδό Χουμπ Στέφενς, ο οποίος διέθετε γνώση και καλό όνομα. Απέτυχε. Ακολούθησε η επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος είχε να παρουσιάσει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και έρεισμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Απέτυχε. Ποια θα είναι η επόμενη επιλογή; Ενδεχομένως, ο… νέος εκλεκτός να ακούει στο όνομα Σέρχιο Κονσεϊσάο!
Ο Άγγελος Αναστασιάδης απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία του «Δικέφαλου του Βορρά» με μία ανακοίνωση-δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ, Ιάκωβου Αγγελίδη, η οποία, αν μη τι άλλο, αφήνει πολλά ερωτηματικά:

«Δυστυχώς, το σερί των κακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων διαρκεί ήδη για μεγάλο διάστημα και, παρότι εν τω μεταξύ έγινε κάθε προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η αρνητική τροχιά, πιστεύω ότι τώρα είναι αναγκαία μια αλλαγή για να επανέλθει η ομάδα στο σωστό δρόμο και να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να διεκδικήσει την πρώτη θέση στα play off.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να ευχαριστήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη για την αδιαμφισβήτητη σκληρή δουλειά του και την αφοσίωση στην ομάδα. Ο Γιώργος Γεωργιάδης θα αναλάβει ως προπονητής ως το τέλος της χρονιάς. Αισθάνομαι ότι έχει τις ικανότητες και τη γνώση για να καθοδηγήσει την ομάδα προς τους άμεσους στόχους της. Παράλληλα συνεχίζεται η αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου για τη θέση του αθλητικού διευθυντή που θα εκπονήσει, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, το νέο πλάνο εξέλιξης της ομάδας».

Ποια είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν και ποιες οι επισημάνσεις που έκανε; Η δήλωσή του μπορεί να διαχωριστεί σε τρία κομμάτια:
1)Ο Ιάκωβος Αγγελίδης αναφέρθηκε στην… επιστροφή της ομάδας στον σωστό δρόμο, αφήνοντας επί της ουσίας αιχμές κατά του Άγγελου Αναστασιάδη. Χρησιμοποίησε τη φράση «αρνητική τροχιά», υπονοώντας πως υπήρχε μία θετική πορεία, η οποία ανατράπηκε λόγω των κακών χειρισμών του Έλληνα προπονητή.

2)Επιλέχθηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και παράλληλα τέθηκε ως στόχος η κατάληψη της πρώτης θέσης στα play off, δηλαδή η έξοδος της ομάδας στα προκριματικά του Champions League. Εφόσον πετύχει τον στόχο ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ομάδας, θα αξιολογηθεί ως ικανός να συνεχίσει το έργο του την επόμενη περίοδο, ή θα ισχύει η προαναγγελία του Ιάκωβου Αγγελίδη περί παραμονής του μέχρι τη λήξη της σεζόν;

3)Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην αναζήτηση του νέου τεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα καταρτίσει το νέο πλάνο λειτουργίας της ομάδας. Με άλλα λόγια, θα αποφασίσει για τον προγραμματισμό. Γνωρίζοντας πως η διοίκηση έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές της με τους υποψήφιους κόουτς, ενδέχεται να έχει βρεθεί ο νέος τεχνικός διευθυντής, ή στο θέμα του προπονητή δεν θα έχει λόγο, όπως συνέβη με τον Ζήση Βρύζα το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο τότε τεχνικός διευθυντής ήθελε τον Φερνάντο Σάντος, αλλά η διοίκηση προχώρησε στην πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη;

Το συμβόλαιο του Κονσεϊσάο με την Μπράγκα
Εδώ, λοιπόν, μπαίνει στη… συζήτηση το όνομα του Σέρχιο Κονσεϊσάο. Στην Πορτογαλία κάνουν λόγο για δέσμευση του ΠΑΟΚ με τον άλλοτε διεθνή ποδοσφαιριστή. Η διοίκηση του «Δικέφαλου του Βορρά» φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Κονσεϊσάο, αρκεί βέβαια ο τελευταίος να λύσει το συμβόλαιό του με την Μπράγκα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πορτογαλικές εφημερίδες, ο ΠΑΟΚ δεν είναι «ξένη» ομάδα για τον άλλοτε διεθνή παίκτη, καθώς αγωνίστηκε με τη φανέλα της και αγαπήθηκε από τον κόσμο του ελληνικού συλλόγου.

Το βασικό πρόβλημα είναι η ύπαρξη συμβολαίου με την Μπράγκα, η οποία βρίσκεται στην 4η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, δεν έχει καμία πιθανότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της εξόδου της στο Europa League. Στα τελευταία δύο ματς γνώρισε ισάριθμες ήττες στο πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας τις πανίσχυρες Πόρτο και Μπενφίκα. Σε κάθε περίπτωση, ο Σέρχιο Κονσεϊσάο φαντάζει ως η λύση που προτιμά και προκρίνει ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει, με μοναδικό «αγκάθι» το συμβόλαιό του με την Μπράγκα μέχρι το 2016.

Ο Πορτογάλος πάντως, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «O’ Jogo», ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αποχωρήσει πριν τη λήξη του συμβολαίου του με την Μπράγκα, αλλά άφησε… ορθάνοιχτο «παράθυρο» για τον ΠΑΟΚ, μετά το καλοκαίρι του 2016, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται το ενδιαφέρον.

Η επιστροφή του Τζαβέλλα
Η απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη από την τεχνική ηγεσία, άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή του Γιώργου Τζαβέλλα στην ομάδα και την επανεξέταση της περίπτωσής του, ενόψει καλοκαιριού. Ο διεθνής παίκτης είχε έρθει σε σύγκρουση με τον προπονητή του και τελούσε υπό καθεστώς σιωπηρής τιμωρίας. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τον υπολογίζει, ενώ είχε δώσει εντολή να μην προπονείται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Σύμφωνα με πληγές από τη διοίκηση, το θέμα του θα επανεξεταστεί και η απόφαση θα ληφθεί το καλοκαίρι. Θα εξαρτηθεί, δε, από την εικόνα που θα δείξει ο διεθνής παίκτης στη διάρκεια της σεζόν, καθώς και την εισήγηση του νέου προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα