Ο Κοντονής πετάει το μπαλάκι των ευθυνών… στην εξέδρα

Η παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό δεν πρόσθεσε κάτι επί της ουσίας, απέδειξε όμως, ότι η πολιτική ηγεσία ζει σε έναν δικό της κόσμο…

Ο Σταύρος Κοντονής «πέταξε το μπαλάκι» των ευθυνών – για μία ακόμη φορά – στις ομάδες, λέγοντας, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τη σύσκεψη της Τρίτης, ότι «γνωρίζετε τους ταραξίες με τα μικρά τους ονόματα, γι’ αυτό βρείτε τους». Θα μπορούσε να του απαντήσει κάποιος, ότι και η κυβέρνηση γνωρίζει τους «γνωστούς-άγνωστους» με τα μικρά τους ονόματα, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να διαλύσουν τη διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης, όταν μία ομάδα 200 ατόμων έβαλε τέρμα στις κινητοποιήσεις με… πέντε μολότοφ και συνοπτικές διαδικασίες. Τότε βέβαια, βόλεψε την κυβέρνηση. Τώρα, μεταβιβάζει τις ευθύνες στις ΠΑΕ, από τις οποίες ζητάει να… απομονώσουν τους χούλιγκαν.

Ο υφυπουργός έκανε συστάσεις και στην αστυνομία, από την οποία ζήτησε συλλήψεις όταν συμβαίνουν επεισόδια. Προφανώς, ή κάποιοι παρέλειψαν να ενημερώσουν τον Σταύρο Κοντονή, ή ο ίδιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Η αστυνομία κάνει προσαγωγές και συλλήψεις κάθε φορά που γίνονται επεισόδια. Ως δια μαγείας, πολλές φορές και με πολιτικές παρεμβάσεις, οι συλληφθέντες χούλιγκαν αφήνονται ελεύθεροι και φυσικά, ελάχιστοι είναι εκείνοι που τιμωρούνται και κατά κανόνα, με ποινές – χάδια.

Εκτός και αν ο υφυπουργός εννοεί ότι οι ΠΑΕ μπορούν και νομιμοποιούνται να υποκαταστήσουν το ρόλο της Πολιτείας και των υπηρεσιών ασφαλείας και η αστυνομία να δικάζει και να καταδικάζει, υποκαθιστώντας τις δικαστικές αρχές. Προφανώς, ο Σταύρος Κοντονής και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι βρίσκονται στην εξουσία και ότι ο ρόλος τους δεν είναι να κάνουν διαπιστώσεις και υποδείξεις, αλλά να δίνουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και όχι να επιδίδονται σε επικοινωνιακά παιχνιδάκια περασμένων δεκαετιών.

Η παρουσία του υφυπουργού στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ δεν έκανε κανέναν πιο σοφό, ούτε συνεισέφερε κάτι στην όλη διαδικασία. Έγινε για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο. Έτσι, δεν λύνονται προβλήματα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα