Ο κυκλώνας Ίρμα θα είναι πραγματικά καταστροφικός στην Φλόριντα

Ο κυκλώνας Ίρμα θα είναι «πραγματικά καταστροφικός», όταν φτάσει στις ακτές της Φλόριντας, προειδοποίησε ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (Fema) μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληγεί από κυκλώνα κατηγορίας 5, όπως είναι η Ίρμα, μόλις τρεις φορές από το 1851, είπε ο επικεφαλής της Fema και σημείωσε ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που θα βιώσουν το φαινόμενο δεν έχουν καμία παρόμοια εμπειρία από τόσο καταστροφικές καταιγίδες. Επέμεινε μάλιστα ιδιαίτερα ότι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις εντολές εκκένωσης που έχουν εκδώσει ή πρόκειται να εκδώσουν οι αρχές της Φλόριντας.

Υπογράμμισε επίσης ότι πέραν της Φλόριντας, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και να φροντίσουν να βρουν ασφαλές καταφύγιο οι κάτοικοι σε όλες τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ιδίως στις Πολιτείες Τζόρτζια και Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του Twitter κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να λάβουν προφυλάξεις και «να παραμείνουν ασφαλείς», τονίζοντας ότι «έχουμε επί τόπου ομάδες ταλαντούχων και θαρραλέων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν».

Ο κυκλώνας Ίρμα είναι ο ισχυρότερος που απειλεί τη Φλόριντα μετά τον Άντριου, το 1992, που ήταν επίσης κατηγορίας 5. Μολονότι η ακριβής πορεία που θα ακολουθήσει παραμένει ακόμη ακαθόριστη, αναμένεται ότι θα πλήξει την Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα