Ο κύβος ερρίφθη (ή μήπως όχι;)

Στη θέση του μέχρι το τέλος της σεζόν θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν ο Άγγελος Αναστασιάδης, με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να κλίνει προς την πρόσληψη νέου προπονητή για τη νέα σεζόν.

Η απόφαση αυτή, πάρθηκε αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο κέρδισε και ο ίδιος ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος ήθελε η ομάδα του εν μέσω ντεφορμαρίσματος, τουλάχιστον να μην χάσει από έναν μεγάλο αντίπαλο. Το λέμε αυτό, εννοώντας ότι αν έχανε ο ΠΑΟΚ (έστω και 0-1) από τους ερυθρόλευκους, τότε θα γράφαμε τους υποψήφιους αντικαταστάτες…

Η εξήγηση από πλευράς ΠΑΟΚ

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι Βρύζας, Αγγελίδης και Σαββίδης, έχουν καταλήξει ότι το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα είναι αγωνιστικό κι όχι πρόβλημα του προπονητή. Πράγμα που δεν σημαίνει και την άμεση απομάκρυνση του έμπειρου τεχνικού από τον πάγκο της ομάδας. Εδώ πρέπει να πούμε ότι στην ουσία αναγνωρίζουν ότι έχουν κάνει λάθη και στις μεταγραφικές περιόδους (καλοκαίρι και χειμώνα).

Πρόθεση λοιπόν, είναι να διατηρηθεί ο Άγγελος Αναστασιάδης στο πόστο του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, με το μόνο «σύννεφο» σχετικό με αυτό, το βαρύ κλίμα που επικρατεί για τον ίδιο. Διότι αλλιώς ήταν τα πράγματα για τον Μακεδόνα τεχνικό πριν από δύο μήνες κι αλλιώς είναι σήμερα. Οι επιλογές του, που μετά το ντέρμπι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό φάνταζαν ιδανικές σε όλα τα ματς και σε όλες τις θέσεις, πλέον έχουν γίνει «κολλήματα» και ιδιοτροπίες και ακούγονται κουβέντες του στυλ «έτσι είναι ο Άγγελος, δεν θα αλλάξει τώρα».

Αυτό που συζητείται πλέον στα γραφεία της διοίκησης είναι η επόμενη σεζόν, εκεί που όπως όλα δείχνουν, η ομάδα θα πορευθεί με νέο τεχνικό. Οι σκέψεις για τον αντικαταστάτη του Άγγελου Αναστασιάδη είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, όμως είναι ενδεικτικές για την πρόθεση των διοικούντων για το μέλλον της ομάδας.

Στον «Δικέφαλο» θέλοντας να εκτονώσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τα αρνητικά αποτελέσματα αποφάσισαν μεν να «προστατεύσουν» τον τεχνικό της ομάδας στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα, αλλά από την άλλη, έχουν στο νου τους ότι θα κερδίσουν μπόλικο χρόνο στην αναζήτηση του επόμενου, ο οποίος δεν θα είναι από την ελληνική αγορά, καθώς αυτός ήταν ο τελευταίος υποψήφιος, ενώ μερικοί άλλοι Έλληνες τεχνικοί (βλ. Δώνης), έχουν «καεί» για διάφορους λόγους.

Πλέον ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ζήσης Βρύζας, είναι της άποψης πως θα πρέπει να αποσυμπιεστεί η κατάσταση γύρω από τον προπονητή προκειμένου να δουλέψει χωρίς άγχος ο ίδιος, αλλά και οι ποδοσφαιριστές του, ώστε να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν στην εφετινή κούρσα…

Το μέτωπο των χρεών

Οι εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, επανέφεραν το Νο1 ζήτημα που «καίει» την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δηλαδή της αποπληρωμής των παλαιότερων οφειλών του προς το Δημόσιο, για τα καλά στο προσκήνιο. Οι επιτελείς του «Δικεφάλου», μετά το πρόσφατο «όχι» που εισέπραξαν στη ρύθμιση που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για οφειλέτες προς το δημόσιο, η οποία άφηνε εκτός την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω του πλαφόν του 1 εκατομμυρίου ευρώ που είχε, εξέταζαν τη παλαιότερη ρύθμιση που υπάρχει για οφειλέτες, δηλαδή τον νόμο Ορφανού.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή ληξιπρόθεσμες οφειλές, παρά μόνο μη βεβαιωμένες φορολογικές υποθέσεις, καθώς περιμένει από το εφετείο το οποίο είναι αρμόδιο, τις σχετικές κλήσεις για τις 43 υποθέσεις οφειλών της προς το ελληνικό δημόσιο, τις οποίες, παλαιότερες διοικήσεις της ομάδας, έχουν προσβάλει στα δικαστήρια. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μετά την αρνητική εξέλιξη που υπήρξε στην πρόσφατη ρύθμιση που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, στην οποία ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε επικοινωνιακά, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι θα δημιουργούνταν για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τον «Δικέφαλο» και τελικά τον άφησε εκτός, είδαν την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών να αναφέρεται σε αλλαγές που τους λύνουν τα χέρια. Αν γίνουν πράξη οι εξαγγελίες της κ. Βαλαβάνη και καταργηθεί το πλαφόν του 1 εκατομμυρίου, με τον υπόλοιπο νόμο να παραμένει κατά τα άλλα ως έχει, τότε θα δίνει τη δυνατότητα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να υπαχθεί ΑΜΕΣΑ σε αυτή, αφού πρώτα δεχτεί να βεβαιωθούν τα χρέη της, κάτι που μπορεί να γίνει αφού αποσυρθεί από τις 43 υποθέσεις που έχει προσβάλει στα δικαστήρια.

Η τροποποιημένη ρύθμιση αφού ψηφιστεί και γίνει νόμος του κράτους δίνει στον Ιβάν Σαββίδη τη δυνατότητα να τελειώσει μία και καλή με τον «βραχνά» των χρεών και να κάνει άμεσα πράξη τη δέσμευση του για απαλλαγή του ΠΑΟΚ από τα βαρίδια του παρελθόντος. Το συγκριτικό της πλεονέκτημα συγκριτικά με τον νόμο Ορφανού είναι πως αν δεν αλλάξει κάτι, τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πληρώσει εφάπαξ ΜΟΝΟ το πρωτογενές χρέος με σβήσιμο 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων, είτε το πρωτογενές χρέος με σβήσιμο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων για καταβολή σε 12 δόσεις. Στον ΠΑΟΚ παρακολουθούν με πολύ προσοχή και τεράστια επιφυλακτικότητα τις εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών και σε περίπτωση που γίνει πράξη η τροποποιημένη ρύθμιση με συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναλύθηκαν παραπάνω, τότε είναι έτοιμοι να κάνουν χρήση της και να απαλλαγούν οριστικά από τα «βαρίδια» του παρελθόντος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως τηρούν στάση αναμονής…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα