Ο κύριος Κουρουμπλής και οι σκελετοί α-λά καρτ

Η βεντέτα που έχει ανοίξει ανάμεσα στην οικογένεια Μητσοτάκη και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή φαίνεται να έχει και άλλα επεισόδια. Όλα ξεκίνησαν από τη συζήτηση στη Bουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Στις αιχμές του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύσσωμης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβερνητική πρόταση άφηνε επίτηδες εκτός την περίοδο πριν από το 1996, επειδή είχε διατελέσει υπουργός με το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο νυν υπουργός Ναυτιλίας απάντησε κάνοντας αναφορά στη Μαρίκα Μητσοτάκη και το «Μαρίκειο Ίδρυμα»:

«Βάλτε και την περίοδο αυτή, γιατί θα πρέπει η οικογένεια Μητσοτάκη να πει πού πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε η αείμνηστη μητέρα τους για το Μαρίκειο», και πρόσθεσε πως «αν θέλουν ανταρτοπόλεμο, είμαι από μια περιοχή του Βάλτου που ξέρουν τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος».

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σκληρή καθώς τον έθιξαν επί προσωπικού και αναφέρθηκε σε εκείνη την περίοδο –που σημειωτέον ο κ. Κουρουμπλής ήταν γ.γ. Υγείας και Πρόνοιας–  και τις προσπάθειες που κατέβαλε η αείμνηστη Μαρίκα Μητσοτάκη για το σωματείο «Αλληλεγγύη»: «Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε με χυδαία υπονοούμενα στη μητέρα μου, Μαρίκα Μητσοτάκη. Θυμάμαι πολύ καλά την εποχή που η μητέρα μου, ως σύζυγος πρωθυπουργού, είχε θέσει ως στόχο ζωής τη δημιουργία ενός δημόσιου κέντρου αποκατάστασης για άτομα που έπασχαν από αναπηρίες και τετραπληγίες. Θυμάμαι πολύ καλά τη χυδαιότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ τότε (ναι, το ΠΑΣΟΚ του κ. Κουρουμπλή) της είχε επιτεθεί. Η μητέρα μου απογοητευμένη εγκατέλειψε την προσπάθεια, και δεν ήταν άνθρωπος που τα παρατούσε εύκολα! Λυπάμαι πραγματικά που ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε τα πάντα για να εξαιρεθούν από την εξεταστική οι δύο περίοδοι της δικιάς του εμπλοκής στο υπουργείο Υγείας, έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να αφήσει υπονοούμενα για έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια. Λυπάμαι διπλά γιατί ο ίδιος, ως άτομο με ειδικές ανάγκες, θα έπρεπε να έχει μια αυξημένη ευαισθησία για τα θέματα αυτά. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Αλλά όταν οι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από πίεση δείχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα».

Ακόμα πιο σκληρή ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, που αποκάλεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή «χυδαίο και ξεφτιλισμένο».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και πρώην υπουργός Υγείας, στη συνέντευξή του στην «Α», αναφέρεται σε αυτή την κόντρα και τοποθετείται με ενδιαφέρον. Αυτό όμως που δεν ξεκαθαρίζει είναι για ποιο λόγο, εφόσον πιστεύει ότι έχει γίνει κάτι το μεμπτό από τη Μαρίκα Μητσοτάκη, δεν ζήτησε να ελεγχθούν τότε –όταν μάλιστα είχε το αξίωμα του γ.γ. του υπουργείου Υγείας– όλα όσα ισχυρίζεται σήμερα. Εκτός και αν ο κ. Κουρουμπλής, ακολουθώντας τις πρακτικές άλλων συναδέλφων του στον ΣΥΡΙΖΑ αρχειοθετεί κάποιους –αίολους– σκελετούς στην ντουλάπα του, ώστε να τους προβάλει όταν υπάρξει ανάγκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα