Ο Μέσι σκέφτεται να αποσυρθεί από την Εθνική Αργεντινής!

Σοκ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα και ειδικότερα στην «Αλμπισελέστε» έχει προκαλέσει το σενάριο απόσυρσης του Λιονέλ Μέσι από την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, με αφορμή την απώλεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Το θέμα είναι υπαρκτό και έπεσε σαν «βόμβα» στο διεθνές ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα μετά τις αποχωρήσεις ηχηρών ονομάτων από τις Εθνικές τους ομάδες, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκείνες του Φιλίπ Λαμ από τη Γερμανία και του Φρανκ Ριμπερί από τη Γαλλία. Ο Λιονέλ Μέσι εκμυστηρεύθηκε στο περιβάλλον του πως είναι απογοητευμένος από την τελευταία αποτυχία στον τελικό του Μουντιάλ και ότι εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την Εθνική Αργεντινής, με την οποία έχει γευτεί αρκετές απογοητεύσεις.

Ποιο είναι το παρασκήνιο πίσω από το θέμα που έχει προκύψει; Η περυσινή σεζόν ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Η επιβάρυνση που έχει δεχθεί ο οργανισμός του, από τα πολλά παιχνίδια που δίνει κάθε χρόνο, έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά στο μυϊκό σύστημα του 27άχρονου παίκτη, όπως και πολλών ακόμα ποδοσφαιριστών, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο, οι γιατροί του οποίοι έχουν προειδοποιήσει για ολική κατάρρευση!

Ο Λιονέλ Μέσι υπέστη ανάλογους τραυματισμούς στη διάρκεια της σεζόν που πέρασε, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετά παιχνίδια με την ομάδα του. Η σκέψη του να αποχωρήσει από την Εθνική Αργεντινής στηρίζεται ακριβώς στον συγκεκριμένο κίνδυνο. Η επιλογή του είναι να αφιερωθεί στις υποχρεώσεις του με την Μπαρτσελόνα και να αποφύγει την περαιτέρω επιβάρυνση με την Εθνική Αργεντινής. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του, κάνουν λόγο ακόμη και για έμμεση διαμαρτυρία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή προς τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα, τα οποία αποφασίζουν με μοναδικό γνώμονα το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, δίχως να λαμβάνουν υπόψιν τους την επιβάρυνση της υγείας των ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα