Ο Μπουτάρης «έκαψε με το γάντι» Παπαγεωργόπουλο

Με το γάντι «έκαψε» ο Γιάννης Μπουτάρης τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καταθέτοντας στη δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο νυν δήμαρχος υποστήριξε χαρακτηριστικώς για τον προκάτοχό του πως δεν ήταν δυνατό να μην γνώριζε επί οκτώ χρόνια για την υπεξαίρεση.

«Δεν ήταν ουρανοκατέβατη. Θεωρώ πως ο πρώην δήμαρχος γνώριζε ότι έλειπαν χρήματα», ανάφερε ο κ. Μπουτάρης. Όταν ρωτήθηκε, πάντως, από τους δικαστές αν ο Παπαγεωργόπουλος συμμετείχε άμεσα στην υπεξαίρεση των χρημάτων, απάντησε: «Μόνο αυτός ξέρει, εγώ δεν τον είδα να βάζει λεφτά στην τσέπη».

Ο κ. Μπουτάρης, εξάλλου, επανάλαβε αυτό που είπε και στο πρώτο δικαστήριο, πως δηλαδή τη λειτουργία τού Δήμου επόπτευε στενά ο πρώην γενικός γραμματέας τού δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Λεμούσιας («τα πάντα περνούσαν από τον πάγκο του»). Όταν, μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε από το δικαστήριο αν υπήρχε περίπτωση ο Λεμούσιας να ενεργούσε εν αγνοία τού Παπαγεωργόπουλου, απάντησε με την ερώτηση: «Ο Μπαλτάκος ενεργούσε εν αγνοία τού Σαμαρά»;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα