Ο Νταβούτογλου κάλεσε τον Τσίπρα στην Τουρκία για το προσφυγικό

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Νίκο Αναστασιάδη απηύθυνε ο Άχμετ Νατβούτογλου για να παρευρεθούν στο παγκόσμιο ανθρωπιστικό συνέδριο, που διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη στις 23 και 24 Μαΐου, με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμετ Νταβούτογλου έστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του στην οποία του αναφέρει ότι η χώρα του αντιμετώπισε στο πέρασμα της Ιστορίας πολλά προσφυγικά ζητήματα και κλήθηκε να βοηθήσει πολλές φορές πρόσφυγες που χρειάζονταν βοήθεια.

Στην επιστολή-πρόσκληση του λέει ακόμη ότι η σύνοδος που διοργανώνουν γίνεται προκειμένου να επιδείξουν όλες οι χώρες την υπευθυνότητα που διαθέτουν και ότι μοιράζονται τις κοινές ανθρωπιστικές αξίες.

Με την Τουρκία να φιλοξενεί περισσότερους από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ και ενώ της έχει ασκηθεί κριτική για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, η Άγκυρα αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία «ανθρωπιστικής διπλωματίας» όπως την αποκαλούν Τούρκοι αξιωματούχοι με καλεσμένους πολλούς ηγέτες προκειμένου να εξεταστούν τρόποι για περαιτέρω ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να έρθουν σε επαφή κυβερνήσεις , οργανώσεις και εκπρόσωποι προσφύγων προκειμένου να κινητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα σε κοινή δράση.

Το συνέδριο θα είναι υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και θα δώσει το παρών ο γενικός γραμματέας Μπαν Κι Μουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα