Ο Ολυμπιακός τιμά τον σπουδαίο άνθρωπό του!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έγραψε ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας ανήκει και στον Ολυμπιακό. Για πρώτη φορά στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τον Σέρβο κόουτς στον πάγκο του το 1997 και η «ερυθρόλευκη» οικογένεια, είκοσι χρόνια μετά, τον τιμά με αυτό το μοναδικό φιλικό που θα διεξαχθεί αύριο στο ΣΕΦ:

«Χαίρομαι που έχω δίπλα μου αυτούς τους κυρίους, τους κυρίους Αγγελόπουλους και θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ανέλαβαν να διοργανώσουν αυτόν τον τιμητικό αγώνα για μένα», είπε στην αρχή ο Ντούντα, ευχαριστώντας στη συνέχεια προκαταβολικά τον κόσμο που σκοπεύει να έρθει στο γήπεδο και τις προσωπικότητες που δέχθηκαν την πρόσκληση.

«Το μπάσκετ είναι ολόκληρη η ζωή μου. Όσο και αν προσπάθησα να δώσω κάτι σε αυτό το άθλημα, όλα αυτά τα χρόνια, τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτά που έδωσε το μπάσκετ σε μένα. Αυτό το παιχνίδι έχει μία ειδική σημασία για εμένα. Εγώ θα μείνω στο μπάσκετ αλλά όχι σε πάγκους. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα όσα πέρασα στον Ολυμπιακό. Όλες αυτές τις μεγάλες στιγμές. Eίμαι Ολυμπιακός!

Υπήρξαν ευχάριστες, αλλά δυσάρεστες στιγμές. Δεν θα ξεχάσω το 1999, όταν και ήμουν στον Ολυμπιακό και η πατρίδα μου βομβαρδιζόταν. Τότε ήταν μαζί μας, όχι μόνοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός. Σας ευχαριστώ. Η ιδέα αυτού φιλικού αγώνα είναι για να βοηθήσουμε το Χαμόγελο του Παιδιού στην Ελλάδα και ένα παιδικό νοσοκομείο στο Βελιγράδι. Πιστεύω πως και πάλι ο κόσμος θα δείξει τη μεγάλη του καρδιά και θα έρθει στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε τα εξής: “O Ντούσαν Ίβκοβιτς,  αποτελεί μεγάλο μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Κατέκτησε με τον Ολυμπιακό ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε διαιρετικές εποχές και διαφορετικού είδους μπάσκετ. Έχει και άλλες επιτυχίες φυσικά. Είναι δάσκαλος της προπονητής και του μπάσκετ. Οι μεγάλες ομάδες τιμούν την ιστορία τους. Αυτό το φιλικό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε το αυριανό φιλικό για να τον ευχαριστήσουμε. Θα είναι μία γιορτή γιατί εκτός από αυτούς που θα παίξουν, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να το ευχαριστηθεί ο κόσμος.  Εκτός από αυτούς που θα παίξουν και παίκτες από περασμένες δεκαετίες, είναι πολύ καλή ευκαιρία να έρθει ο κόσμος και να περάσουμε πολύ καλά”.

Ακολούθως ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε: “Είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας στον Ολυμπιακό. Ο κύριος Ίβκοβιτς είναι ένας θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ  και όχι μόνο. Με ιστορία που όλοι γνωρίζεται. Νιώθουμε και είμαστε υπερήφανοι που ζήσαμε ότι ζήσαμε μαζί του και που καταφέραμε να τον πείσουμε να γυρίσει στον Ολυμπιακό το 2010. Θυμάμαι την πρώτη φορά που τον γνωρίσαμε. Η πρώτη μας γνωριμία ήταν το 1997, όταν και πήραμε το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήμασταν στο αεροπλάνο της επιστροφής της ομάδας. Θυμάμαι την επιστροφή στο γκολ της Γλυφάδας και φτάσαμε τώρα στο σημείο να τον αποχαιρετάμε και να τον τιμάμε για όσα πρόσφερε. Ο κύκλος του στο ενεργό μπάσκετ κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δε θα ξεχάσω ποτέ τις καλές και τις κακές στιγμές που ζήσαμε με τον κόουτς Ίβκοβιτς. Μία από αυτές ήταν το 2011 όταν αποχωρήσαμε από τον Ολυμπιακό. Ήταν συγκλονιστικό το πώς έφευγαν ο ένας παίκτης μετά τον άλλο και ήρθε ο κόουτς στο γραφείο να μας πει πως αν θέλουμε μπορεί να φύγει χωρίς χρήματα. Μας είπε ξεχάστε πως υπάρχει συμβόλαιο, αν θέλετε να φύγω, εγώ φεύγω. Του είπαμε πως εσύ μένεις και μετά από ένα χρόνο μπήκαμε ως πρωταθλητές Ευρώπης στο οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτές οι στιγμές είναι μέρος της ιστορίας του συλλόγου. Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το ΣΕΦ και για τον κόουτς και για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έχει ο αγώνας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα