Ο Πάνος, η Χρυσή Αυγή και το μεγάλο στοίχημα

Προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να λειτουργήσει το ιδιαιτέρως παράταιρο σχήμα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας επικρατεί στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων.

Με το άκουσμα πως ο Πάνος Καμμένος κατευθείνεται προς το πεντάγωνο, την Δευτέρα το πρωί περί τα 200 στελέχη εξέφρασαν την επιλογή τους να παραιτηθούν! Πρόκειται για στελέχη που προέρχονται κυρίως από το κέντρο και την αριστερά. Χρειάστηκε η παρέμβαση στελεχών της Κουμουνδούρου για να δείξουν ψυχραιμία.
Προβληματισμός καταγράφεται όμως και στο σύνολο των αξιωματικών οι οποίοι έχουν ανοιχτά θέματα τα οποία ήλπιζαν να κλείσουν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα το θέμα του συνδικαλισμού.
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα εντοπίζεται στον τομέα της Χρυσής Αυγής όπου υπήρχε η ελπίδα πως η νέα ηγεσία θα ξήλωσε από τις ένοπλες δυνάμεις. Πλέον όμως εκφράζεται η βεβαιότητα πως ο νέος υπουργός θα έχει περισσότερα οφέλη αν επιχειρήσει να τους προσεταιριστεί από το να τους αντιμετωπίσει όπως θα έπρεπε κανονικά.
Πλέον όλοι περιμένουν να δουν τις αρμοδιότητες του νέου σχήματος για να αποσαφηνιστούν οι ρόλοι των τριών και κυρίως ποιος θα αναλάβει τα εξοπλιστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα