Ο Πάουλο Σόουζα έτοιμος για Ολυμπιακό!

Ποιο γαλλικό, ποιο ισπανικό και ποιο γερμανικό μοντέλο; Πορτογαλία και πάλι Πορτογαλία για τον Ολυμπιακό, με ολίγο από Campionato και Premier League, καθώς ο Πάουλο Σόουζα έχει συνδέσει την καριέρα του με την Ιταλία και την Αγγλία.

Ο 46χρονος προπονητής προτάθηκε στον Ολυμπιακό και το όνομά του εξετάζεται με προσοχή, διότι πρόκειται για έναν προπονητή που ταιριάζει στα «θέλω» και στην ιδιοσυγκρασία της ομάδας. Επίσης, αυτή η μίξη της αναπτυσσόμενης πορτογαλικής σχολής προπονητικής με την ιταλική πονηριά –απαιτούμενη ίσως για μία ελληνική ομάδα που κυριαρχεί εντός συνόρων, αλλά δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών αγώνων– και την αγγλική νοοτροπία, είναι ενδιαφέρουσα και έχει κάνει «κλικ» στους ανθρώπους της πειραιώτικης ΠΑΕ.

Ο Σόουζα έχει επίσης αυτό το πέρασμα από τη Βασιλεία που ΕΠΡΕΠΕ να πάρει το πρωτάθλημα (και το πήρε), άρα έχει ζήσει και την απόλυτη πίεση του πρωταθλητισμού. Παρά το ότι έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό, δεν φέρει την «πράσινη» ταμπέλα στον κόσμο, που δεν βλέπει τον Σόουζα ως μέλος του «αιώνιου» αντιπάλου, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο δε Πορτογάλος προπονητής, από τη στιγμή που υπηρέτησε και τη Γιουβέντους και τη Φιορεντίνα, δύο τόσο διαφορετικούς κόσμους που μισιούνται, δεν νομίζουμε ότι θα έχει πρόβλημα να μετακομίσει στον Πειραιά!

Ως προπονητής –και εδώ έχει ενδιαφέρον η υπόθεση– προτιμά το 3-5-2, ένα σύστημα που έχει πολλά χρόνια να το εφαρμόσει ως βασικό του ο Ολυμπιακός!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα