Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ!

Να που ένα ή δύο καλά αποτελέσματα επαναφέρουν την ηρεμία σε μία ταραχώδη ομάδα στο άψε-σβήσε. Ξαφνικά, ο προβληματικός Παναθηναϊκός είναι και πάλι ομάδα κορυφής, μέσα στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου και με ένα σημαντικό ρεκόρ, αυτό της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟ όταν δεν σκοράρει ο Καρέλης ή ο Μπεργκ δυσκολεύεται να νικήσει. Με τον Πανιώνιο ηττήθηκε 1-0, με τον Πλατανιά χρειάστηκε ένα τέρμα του Ατζαγκούν, με την Skoda Ξάνθη το βράδυ του Σαββάτου ένα γκολ από τον κεντρικό του αμυντικό, τον Τελάντερ. Όταν όμως έστω ένας από τους δύο βρίσκει δίχτυα, τότε ο ΠΑΟ ξεπερνά πάντα το ένα τεμάχιο (δύο με τον Παναιτωλικό, τέσσερα με την Καλλονή, τρία με τον Λεβαδειακό). Και επειδή οι δύο αυτοί παίκτες, που θα πάει, θα βρουν το ρυθμό τους, στο Κορωπί δεν μπορούν να κρύψουν πια την ικανοποίησή τους για την αμυντική λειτουργία.

Γιατί αν ο ΠΑΟ βελτιώσει το ποσοστό ευστοχίας του, τότε με αυτή την άμυνα που δείχνει να διαθέτει είναι σίγουρα ικανός να μείνει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟ έχει δεχθεί μόνο δύο γκολ, ένα στην πρεμιέρα από τον Παναιτωλικό, κατά τη διάρκεια του μοναδικού 20λεπτου στο πρωτάθλημα που η αμυντική γραμμή απορυθμίστηκε και ένα από τον Πανιώνιο όταν ο Στιλ έκανε το λάθος. Κατά τα άλλα, μηδέν. Και πλέον οι έξι αγωνιστικές είναι σημαντικό δείγμα. Επιπλέον, οι «πράσινοι» δείχνουν να έχουν διορθώσει την πάθηση των πρώτων ημερών, αυτή που επέτρεπε στους αντιπάλους του να σκοράρουν από στημένες φάσεις (έτσι έκανε το 0-1 η Καμπάλα και άρχισαν τα όργανα).

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ακολουθεί το ενός έδρας ματς με τον ΠΑΣ και ύστερα η τετράδα των αγώνων που συμπεριλαμβάνει τα τρία ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ (παρεμβάλλεται και ο Ατρόμητος). Κακά τα ψέματα, εκεί θα φανούν πολλά και με την ηρεμία που εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη στα Πηγάδια, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί πολύ πιο δυνατός σε αυτό το σετ αγώνων απ’ ότι θα υπολόγιζαν οι περισσότεροι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα