Ο ΠΑΟΚ με πέντε φάουλ σε όλο το ματς, άνετο 1-1 από τον Άγιαξ

Δεν έχουν καμία σχέση ο σημερινός ΠΑΟΚ με τον σημερινό Άγιαξ. Η ελληνική ομάδα είναι γεμάτη γηγενή αστέρια και εξαιρετικούς ξένους παίκτες, ανέτοιμη, αλλά καλοχτισμένη τακτικά και η ολλανδική, ένα νεανικό σύνολο – πραγματικά νεανικό με 19χρονα και 23χρονα – με ορισμένους καλούς Ολλανδούς παίκτες και μέχρι εκεί.

Ο ΠΑΟΚ επέδειξε ανωτερότητα και με «ποιοτικό» στήσιμο από τον Βλάνταν Ίβιτς απειλήθηκε ελάχιστα και αμύνθηκε σχεδόν ξεκούραστα για να πάρει το ωραιότατο 1-1 που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης. Στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Σέρβος είναι άπειρος προπονητής και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι τακτική θα ακολουθήσει στη ρεβάνς, το ωραιότατο αμυντικό σύστημα που του έδωσε εύκολα την ισοπαλία, ή κάτι πιο επιθετικό.

Ο Δικέφαλος αφού δεν δέχθηκε γκολ στο 20’ στη μοναδική πραγματική ευκαιρία του Άγιαξ – σουτ του Ρίντεβαλντ στο οριζόντιο – σκόραρε στη δική του δεύτερη επίθεση με φοβερό πλάγιο σουτ του Τζαλμά Κάμπος μετά από πονηρή κάθετη του Αθανασιάδη και ευχάριστη βραδινή έξοδο του Σίλεσεν. Ο Άγιαξ στη συνέχεια και μέχρι το 45’ απλά κυκλοφορούσε την μπάλα…

Στην επανάληψη και με τη βοήθεια του κόσμου που μπήκε ζεστά, η κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους έγινε λίγο πιο έντονη, αλλά και πάλι φάσεις δεν έκαναν, μόνο που αυτή τη φορά το μοναδικό σουτ που βρήκαν υπό καλές προϋποθέσεις έγινε γκολ. Ο Ντόλμπεργκ σούταρε, ο Γλύκος δεν μπόρεσε κι έγινε το 1-1 στο 58’, με τον ΠΑΟΚ, όμως, να μην απειλείται στη συνέχεια και να αποδεικνύει πως μπορεί αυτή τη φορά να προκριθεί κόντρα σε ολλανδική ομάδα, αρκεί να διαχειριστεί καλά το 1-1 στην Τούμπα.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό το αποτέλεσμα παίζοντας όσο πιο καθαρά γίνεται, με πέντε φάουλ σε όλο το ματς, κόντρα στα 16 που υπέφερε από το παιχνίδι των εκνευρισμένων γηπεδούχων. Με αυτή την τακτική δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ από στημένη φάση!

ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Τέτε, Βέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Ελ Γκάζι (88’  Τσέρνι), Κλάασεν, Κασιέρα (58’ Γιούνες), Ντόλμπεργκ, Βίργκεβερ, Βαν Ντε Μπέεκ (77’ Σόνε), Ντάικς

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Χαρίσης (69’ Τζιόλης), Τζαλμά Κάμπος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Ροντρίγκεζ (84’ Μυστακίδης), Σακόφ, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης (90’+ Κουλούρης)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα