«Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει προοπτική για ψηλά»

Εκτενή συνέντευξη για όλους και για όλα παραχώρησε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, στο επίσημο site της ομάδας…

Ο προπονητής του ηπειρώτικου συλλόγου, που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του, αναφέρθηκε στις προοπτικές της ομάδας να σταθεροποιηθεί στη Super League και να ανέλθει σταδιακά τα σκαλοπάτια της εξέλιξης, ενώ δήλωσε πως αν δεν εξασφαλίσει η ομάδα του την αδειοδότηση, θα επηρεαστεί, αλλά σε μικρό βαθμό, καθώς δεν λήγουν πολλά συμβόλαια. Αναλυτικά όσα είπε:

«Η μεγάλη δυναμική της ομάδας, ο τρόπος προσέγγισης του κ. Χρηστοβασίλη, που από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε μου έδειξε το πόσο πίστευε σε μένα και με ήθελε στην ομάδα και η εκτίμηση στο υλικό της ομάδας, ήταν οι παράγοντες που έπαιξαν το βασικό ρόλο για να έρθω στον ΠΑΣ.

Ερχόμενος στα Γιάννενα εισέπραξα πολύ θετική ενεργεία και καλή διάθεση από όλους που ήταν γύρω από την ομάδα, αλλά και από τους φιλάθλους που με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι αυτό. Ο ΠΑΣ είναι μια σπουδαία οικογένεια, με πολύ καλό κλίμα και πολύ καλά αποδυτήρια. Την περίοδο που ήρθα εγώ η ομάδα δεν ήταν με καλή ψυχολογία, λόγω κακών αποτελεσμάτων και απώλειας των Ντε Βιτσέντι, Τσάβες, αλλά με πολύ όρεξη και διάθεση από τους παίκτες να αλλάξουν την κατάσταση.

Η ομάδα ήταν με σαφή έλλειψη αγωνιστικού προσανατολισμού και πλάνου, λόγω της αλλαγής προπονητών . Εγώ αυτό που έκανα ήταν να μάθω όσο περισσότερα πράγματα μπορούσα για την ομάδα και σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Όσο καλυτέρα ξέρεις κάτι, τόσο πιο εύκολα μπορείς να γίνεις παρεμβατικός. Η πράξη και τα αποτελέσματα, έδειξαν ότι κινηθήκαμε προς την σωστή κατεύθυνση.

Η νίκη στην Ξανθή ήταν αυτή που χάρηκα περισσότερο, γιατί ήταν η πρώτη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα και έδωσε πολύ αυτοπεποίθηση στην ομάδα και η νίκη επί του Ολυμπιακού γιατί διασφαλίσαμε την κατηγορία και για το μέγεθος του αντίπαλου.

Ήταν πολύ δύσκολο να ήταν στην πρώτη πεντάδα μιας και την φετινή περίοδο υπήρξαν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που σίγουρα επηρέασαν την ομάδα. Η ομάδα καταρχάς τα καλοκαίρι λόγω των play off και της Ευρώπης δεν ξεκουράστηκε τον χρόνο που θα έπρεπε, στην συνέχεια υπήρξαν οι αλλαγές των προπονητών, ενώ πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την περσινή επιτυχία. Τηρούμενων πάντως των δυσκολιών και των συνθηκών, η φετινή χρόνια είναι μια επιτυχημένη χρόνια.

Επειδή στο ποδόσφαιρο όλα είναι σε ροή, σίγουρα όταν υπάρχουν περιορισμοί μπορεί να παίξουν τον ρολό τους, αλλά ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πιστεύω θα επηρεαστεί το λιγότερο, λόγω του ότι δεν λήγουν πολλά συμβόλαια αλλά και λόγω του ότι υπάρχει σπουδαία αγωνιστική βάση. Οι καλοί παίκτες πάντα κάνουν την καλή ομάδα. Η ομάδα χρειάζεται λίγες, αλλά πολύ ποιοτικές κινήσεις και σε έτοιμους και σε ταλαντούχους παίκτες.

Ο Κολοβέτσιος ήταν από τους πιο σπουδαίους παίκτες στην ομάδα και είναι λογικό να είναι αγωνιστική απώλεια. Η ομάδα θα προσπαθήσει να βρει την καλύτερη λύση. Πιστεύω πολύ σ αυτόν και είμαι σίγουρος ότι θα πάει ψηλά.

Ο πρόεδρος θέλει μια ομάδα που να έχει μόνιμη παρουσία στην super league και να φτάσει στα ψηλά σκαλοπάτια της. Το ίδιο επιθυμώ κι εγώ. Η ομάδα έχει αυτή την δυναμική όπως και την προοπτική. Πρέπει όμως να αποκτήσει σταθερότητα και βήμα- βήμα να αλλάξει επίπεδο και να καθιερωθεί στις ομάδες που δεν παλεύουν για παραμονή, αλλά σκέφτονται για κάτι παραπάνω. Αυτό όμως θέλει καλό σχεδιασμό και προγραμματισμό, μεθοδικότητα, υπομονή, επιμονή και παρά πολύ δουλειά. Όλα τα σπουδαία πράγματα δεν γίνονται σε μια μέρα και ξαφνικά. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ εκεί που πραγματικά του αξίζει και θέλουμε να τον βλέπουμε όλοι.

Το κομμάτι των υποδομών είναι για μένα ίσως το πιο σπουδαίο σε μια ομάδα. Έχω άποψη για τα τμήματα υποδομών, εφόσον το διάστημα που είμαι στην ομάδα φρόντιζα να ενημερώνομαι γι αυτά, αλλά παρακολούθησα και αγώνες τους, όποτε μου το επέτρεπε ο χρόνος. Υπάρχουν παιδιά που έχουν τα προσόντα να ανέβουν στην πρώτη ομάδα. Πιστεύω όμως ότι έχουμε πολλά που πρέπει να βελτιώσουμε, προσδοκώντας περισσότερα πράγματα. Η Ήπειρος είναι ποδοσφαιρομάνα και όσα παιδιά έχουν το ταλέντο και ξεχωρίζουν πρέπει να γίνονται μέλη της ομάδας μας.

Ο προπονητής πάντα πρέπει να αναδεικνύει τις ανάγκες της ομάδας και να προτείνει κατά θέσεις τι χρειάζεται η ομάδα. Το τμήμα σκάουτινγκ κάθε ομάδας είναι υποχρεωμένο να βρει και να προτείνει παίκτες, με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Κατόπιν ο προπονητής, σε συνεργασία με την διοίκηση, πρέπει να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

Η επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αναβάθμισε το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεγάλη συμβουλή σε αυτό έχουν σίγουρα οι προπονητές, αυτών χρόνων, Ρεχάγκελ και Σάντος. Για το ποιος θα πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να μιλήσει ή να υποδείξει. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, πάντα χρειάζεται κάποια ανανέωση ώστε να «μπαίνει» στην ομάδα νέο «αίμα», αλλά αυτή πρέπει να γίνεται σταδιακά, για να μπορούν να αφομοιώνονται με σωστό τρόπο οι νέοι ποδοσφαιριστές που θα έρχονται στην ομάδα.

Αισθάνομαι τυχερός που ασχολούμαι με αυτό που αγάπησα . Το πρώτο που θα άλλαζα θα ήταν την προσέγγιση μας σαν λαός . Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι είναι γιορτή και όχι πόλεμος και βία .Το δεύτερο την δομή και την οργάνωση στις αναπτυσσόμενες ηλικίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα