Ο Παύλος Τσίμας πρεσβευτής τής UNICEF

Η UNICEF και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινούν την εκστρατεία «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης», για να φέρουν στο προσκήνιο την κατάσταση εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, επείγουσες ανάγκες και συρράξεις – προσφέροντας σε κάποια από αυτά τα αγόρια και κορίτσια την ευκαιρία να πουν τις ιστορίες τους, μέσω επωνύμων που τους «δανείζουν» τη φωνή τους.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί, ως Πρεσβευτής της εκστρατείας και υποστηρικτής της UNICEF, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας ενώ άλλοι Πρεσβευτές της UNICEF που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι οι μπασκετμπολίστες Pau Gasol (Ισπανία) και Bostjan Nachbar (Σλοβενία), ο ποδοσφαιριστής Robert Lewandowski (Πολωνία), η ηθοποιός Evanna Lynch (Ιρλανδία), η ηθοποιός Imanol Arias (Ισπανία) και η τηλεοπτική παρουσιάστρια και ηθοποιός Gaia Amaral (Ιταλία).

Ο Παύλος Τσίμας, όπως και οι άλλες προσωπικότητες, θα ταξιδέψουν σε χώρες όπου τα παιδιά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω εκτάκτων αναγκών. Ο Έλληνας δημοσιογράφος θα ταξιδέψει στο Τσαντ, μια χώρα όπου τα παιδιά βιώνουν δύσκολες συνθήκες και όπου με τη βοήθεια της UNICEF και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υλοποιούνται σημαντικά προγράμματα για την ανακούφισή τους. Ο Παύλος Τσίμας θα συναντήσει αυτά τα παιδιά και θα τους δώσει την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους.

Στον δικτυακό τόπο της εκστρατείας (www.fonestonpaidion.gr), οι επισκέπτες μπορούν να ενισχύσουν τις φωνές των παιδιών αυτών μέσω των δικών τους ψηφιακών κοινωνικών δικτύων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα