«Ο Πειραιάς δεν αγοράζεται»

 Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη του στο Newsbomb.gr Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο δήμαρχος Πειραιά μίλησε για όλους και για όλα  και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τον ανθυποψηφιό του, Γιάννη Μώραλη λέγοντας πως ««ο Πειραιάς δεν αγοράζεται και δεν είναι φέουδο κανενός επιχειρηματία». Ο νυν δήμαρχος της πόλης αναφέρθηκε ακόμα στη στάση που κρατάει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ενώ αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Σεραφείμ χρησιμοποιώντας καυστικά σχόλια.

Ειδικότερα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος: «Ο Πειραιάς δεν είναι φέουδο κανενός επιχειρηματία». Ο Δήμαρχος Πειραιά ισχυρίζεται, ότι κατάφερε μέσα σε αυτά τα τριάμισι χρόνια της θητείας του να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου και να κάνει «περισσότερα έργα με λιγότερα χρήματα» σε αντίθεση – όπως είπε – με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που «σκορπούσαν χρήματα σε φιέστες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρει ότι ο κόσμος του ζητά να προχωρήσει μπροστά και πως στην καθημερινή του επαφή με τους δημότες γίνεται αποδέκτης της αγάπης των πολιτών του Πειραιά.

Δηλώνει ευθέως ότι δεν έχει ανάγκη την στήριξη κανενός από την ΝΔ αφού ήδη από την πρώτη του θητεία διαχώρισε την κομματική του θέση χωρίς να λησμονά τις πολιτικές καταβολές του.

Όπως δηλώνει ο κ. Μιχαλολιάκος δεν επιθυμεί περεταίρω στήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν συνωστίστηκε σε κανένα γραφείο υπουργού ή γενικού γραμματέα για να λύσει τα προβλήματα του Πειραιά «Κατάφερα να λύνω τα προβλήματα της πόλης μιλώντας απευθείας με τον πρωθυπουργό» επισημαίνει.

Για τον Αρβανιτόπουλο

Ο Δήμαρχος Πειραιά είναι ιδιαιτέρως καυστικός στο σχόλιο του για τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο λέγοντας: «Δεν περιμένω κανέναν μεσάζοντα στις σχέσεις μου με την εκλογική βάση. Ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει επιρροή μόνο στους υπαλλήλους του γραφείου του… Μέχρι εκεί».

«Δεν θέλω κομματάρχη τον Σεραφείμ»

Εξίσου καυστικό είναι το σχόλιο του Βασίλη Μιχαλολιάκου και για τη στάση του Μητροπολίτη Πειραιώς. «Εγώ τον Μητροπολίτη τον σέβομαι και τον αγαπώ, αλλά δεν τον θέλω κομματάρχη. Στο παρελθόν είχε πει τα καλύτερα για εμένα και τον ευχαριστώ, αλλά δεν τον θέλω κομματάρχη. Επίσης πρέπει να σας πω ότι εγώ πηγαίνω στην εκκλησία όλο το χρόνο και δεν είμαι θρησκευόμενος μόνο για προεκλογικούς λόγους» λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Για τον Τάσο Μητρόπουλο

Αίσθηση προκαλεί και η αναφορά του Δημάρχου Πειραιά στον Τάσο Μητρόπουλο και την αποχώρηση το από το συνδυασμό του: «Εγώ αρχικά δεν τον είχα συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς μου. Ο ίδιος επέμενε πολύ. Υπέκυψα μέσω κοινού μας φίλου. Μετά έφυγε. Όλοι ξέρουν γιατί έφυγε» λέει ο κ. Μιχαλολιάκος χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τους ακριβείς λόγους.

Μετά από τις έντονες δημοσιογραφικές πιέσεις η απάντησή του για την αποχώρηση Μητρόπουλου ήταν αινιγματικά αποκαλυπτική: «Έχω πει στον Αντώνη Σαμαρά ότι μετά τις εκλογές θα γράψω βιβλίο για αυτά που έγιναν. Όμως εγώ είμαι θεσμικός και τη Δημοκρατία την υπηρετώ, δεν την υπονομεύω. Παρόλα αυτά δεν θα υποκύψω…» είπε με νόημα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα