Ο Πλατινί ζήτησε αλλαγή ηγεσίας στη FIFA!

Ανοικτά υπέρ της αποχώρησης του Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA, προκειμένου να εφαρμοστούν νέες ιδέες, τάχθηκε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Ο Γάλλος πρώην σπουδαίος ποδοσφαιριστής και νυν παράγοντας, μίλησε για την ανάγκη αλλαγής μετά τα τόσα χρόνια παρουσίας του Μπλάτερ στο «τιμόνι» της FIFA και δήλωσε πως υποστηρίζει και τις τρεις αντίπαλες υποψηφιότητες, δηλαδή του πρίγκιπα της Ιορδανίας, Αλί μπιν αλ Χουσέιν, του Πορτογάλου Λουίς Φίγκο και του Ολλανδού Μίκαελ φαν Πράαγκ. Πιο αναλυτικά όσα είπε:

«Πιστεύω πως είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο να υπάρξει μία αλλαγή στη FIFA. Ενδεχομένως να μην έφτασε η στιγμή μου για να θέσω υποψηφιότητα για την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Θα το δούμε μία μέρα, αλλά όχι τώρα. Έχουμε μία πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξουμε έναν παγκόσμιο δημοκρατικό για το ποδόσφαιρο».

Ο Μισέλ Πλατινί απάντησε και στους επικριτές του, λέγοντας: «Δεν πιστεύω πως είμαι πολύ δεσποτικός. Είμαι πολύ, πολύ, πολύ δημοκρατικός. Ποτέ δεν λαμβάνω μία απόφαση χωρίς την άποψη και τη συνεργασία των συνεργατών μου και των ειδικών σε κάθε θέμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα