Ο Πούτιν πρότεινε τον Μπλάτερ για το Νόμπελ Ειρήνης!

Ο ριζοσπαστικός τρόπος σκέψης του Βλάντιμιρ Πούτιν δεν αποτελεί είδηση. Ούτε η πολύ καλή σχέση που έχει με τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. Είδηση όμως είναι η πρόταση του Ρώσου προέδρου, ώστε ο Ελβετός παράγοντας να είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης!

Ο Μπλάτερ αυτή τη στιγμή, έχει αποπεμφθεί από το αξίωμα του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, με την κατηγορία του χρηματισμού και της εμπλοκής σε οικονομικό σκάνδαλο ευρείας κλίμακας. Επί των ημερών του εμφανίστηκαν όχι απλά σκιές, αλλά ένας ορυμαγδός από καταγγελίες για τον τρόπο που αποφασίστηκε η διάθεση της διοργάνωσης των Μουντιάλ 2018 και 2022, σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Η πρόταση δε του Πούτιν, έρχεται σε μία μέρα που βραβεύονται με το Νόμπελ Ειρήνης το κουαρτέτο διαπραγμάτευσης από την Τυνησία. Ο Ρώσος πρόεδρος προφανώς δεν… πτοείται από τα σενάρια που συνοδεύουν την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη χώρα του και με την αίσθηση του υπεράνω όλων, πρότεινε τον Μπλάτερ για την ύψιστη τιμή του Νόμπελ Ειρήνης, ενισχύοντας την υποψηφιότητα του Ελβετού για τις επόμενες διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα