Ο Ράμα επιτίθεται στην ελληνική Χειμάρρα

O προκλητικός Έντι Ράμα  τραβάει το σχοινί και παρά την απαγόρευση  από την αλβανική δικαιοσύνη, συνεχίζει τις κατεδαφίσεις στην ελληνική Χειμάρρα. Το αλβανικό καθεστώς επιτίθεται, από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης στην περιοχή  με 3.000 αστυνομικούς και μπουλντόζες και γκρεμίζει σπίτια  ακινήτων ομογενών στην Βόρεια Ήπειρο.

Δείτε βίντεο:

Πρόσφατα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αυλώνος, μετά από προσφυγή των κατοίκων, είχε αποφασίσει το «πάγωμα» κατεδαφίσεων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της πόλης. Αυτό όμως δεν φάνηκε να πτοεί την κυβέρνηση Ράμα και έτσι το πρωί της Τρίτης αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην Χειμάρρα μαζί με μηχανήματα κατεδάφισης.

“Αυτή είναι η γη μας μην την αγγίζετε”

Xειμαρριώτες κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, φώναζαν στις αστυνομικές δυνάμεις: «Ντροπή σας είναι οι περιουσίες μας», «Μακριά! Αυτή είναι η γη μας μην την αγγίζετε».

Κάτοικοι της περιοχής ανάρτησαν φωτογραφίες στα σόσιαλ μίντια.Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι έντονες, ενώ ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Να σημειωθεί ότι ο Έντι Ράμα, που κατηγορείται στη χώρα του ως ο επικεφαλής των καρτέλ ναρκωτικών, έχει προειδοποιηθεί αυστηρά από την Αθήνα να μην δημιουργήσει προβλήματα στη Χειμάρρα για αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα