Ο Ρέγκλινγκ βλέπει «παράθυρο» για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ο Kλάους Ρέγκλινγκ βλέπει «παράθυρο» για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Πιο συγκεκριμένα το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης εξετάζεται σε τεχνικό επίπεδο δήλωσε από το Τόκιο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

«Το τεχνικό έργο έχει αρχίσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι ως το καλοκαίρι όταν θα τερματιστεί το πρόγραμμα» διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου εκφώνησε ομιλία σε μια εκδήλωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν θα ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί ένα κούρεμα, δηλαδή απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού κρατικού χρέους.

Εάν, για να εξασφαλιστεί «η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται περαιτέρω ελάφρυνσή του, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε εξάλλου αισιοδοξία για την πορεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι μπόρεσε να βγει στις αγορές και να διαθέσει αξιόγραφα πριν καν βγει από το πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα