Ο Ραγκούσης ξεκαθαρίζει ότι «εγώ υπουργός του Μητσοτάκη δεν θα γίνω»

«Θεωρώ υπαρξιακό το ζήτημα της απεξάρτησης της νέας παράταξής μας από την Νέα Δημοκρατία. Επειδή η νέα παράταξη έρχεται από ένα πρόσφατο παρελθόν ως διάδοχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεργάστηκε αναγκαστικά με την κυβέρνηση Σαμαρά, πρέπει με έναν πολύ σαφή και καθαρό τρόπο να οριοθετηθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Τάδε έφη Γιάννη Ραγκούσης, ο οποίος σε εκδήλωση στη Λάρισα ανέφερε ακόμη: «Εγώ έχω μια σύγχρονη αντίληψη ότι πρέπει να συνεργάζονται τα κόμματα για να λύνουν προβλήματα των πολιτών, αλλά είναι άλλο πράγμα αυτό, κι άλλο να πας να γίνεις υπουργός του Μητσοτάκη. Εγώ υπουργός του Μητσοτάκη δεν θέλω να γίνω και δεν πρέπει να γίνω αν θέλει η χώρα να αποκτήσει μια ισχυρή προοδευτική παράταξη».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα, είπε πως πολλές φορές κατά την διάρκεια της πορείας μέχρι τις εκλογές για την ηγεσία της νέας παράταξης «στέλνονται λάθος μηνύματα», τονίζοντας ότι «αν το 2008 έβγαινε η ηγετική ομάδα εκείνης της εποχής και έλεγε πως μετά τις εκλογές θα βάλουμε τα προγράμματα κάτω και μπορεί να κυβερνήσουμε με τον Κώστα Καραμανλή, δεν θα μπορούσαμε να ανακάμψουμε ποτέ».

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων «πως η ζωή δεν είναι μόνο σκοπιμότητες, λεφτά, εξουσίες, κρατικοί μισθοί, αλλά είναι αρχές και φιλοσοφία για την ζωή». Επίσης τόνισε «πως όλες οι κοινωνίες περπατούν στον ιστορικό χρόνο στην βάση των δύο πόλων, τον συντηρητικό και τον προοδευτικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα