“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να εκφράσει την μαχόμενη Αριστερά”

Στις επικείμενες εκλογές, στο πρώην κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην Λαϊκή Ενότητα αναφέρθηκε ο Στάθης Λεουτσάκος

«Μνημόνιο και Αριστερά είναι ασύμβατες έννοιες. Από αυτή την άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του μορφή δεν μπορεί να εκφράσει την μαχόμενη Αριστερά» απάντησε, μιλώντας στον realfm 97,8, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας στο ερώτημα αν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα ή όχι πια.

«Δεν έχει μεγάλη σημασία τι θα πω εγώ. Το θέμα είναι τι θα το θεωρήσει ο ελληνικός λαός και ο ελληνικός λαός θα θεωρήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ασυνεπή», είπε χαρακτηριστικά ο Στάθης Λεουτσάκος.

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι η διάσπαση στην Αριστερά την οδηγεί μακριά από την εξουσία την οποία για πρώτη φορά πέτυχε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε: «Δεν χρησιμοποιώ την έννοια της διάσπασης. Με ευθύνη του προέδρου καταργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε».

Και πρόσθεσε: «Απαξίωσε τα όργανα και χωρίς απόφαση οργάνων ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή 180 μοιρών. Μία μικρή ομάδα στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση οδήγησε στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Από αντιμνημονιακό κόμμα σε μνημονιακό. Υπό αυτές τις αλλαγές που έγιναν δεν μπορεί η Λαϊκή Ενότητα να συνεργαστεί με κανένα μνημονιακό κόμμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα