«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί μοντέλο Πορτογαλίας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί «μοντέλο Πορτογαλίας» για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον “ΣΚΑΙ” ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου,τόνισε πως στόχος της εξόδου από το μνημόνιο πρέπει να είναι η αλλαγή του «περιεχομένου των μνημονιακών πολιτικών».

Σημείωσε πως βασικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαμορφωθούν στην Ευρώπη οι κατάλληλοι συσχετισμοί δυνάμεων που θα επιτρέψουν τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Για τη νάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο 

Αναφορικά με την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μία συνάντηση ιστορικής σημασίας, απορρίπτοντας παράλληλα τα ειρωνικά σχόλια που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποκάλυψε ότι η συνάντηση ήταν να γίνει πριν τις Ευρωεκλογές, αλλά μετατέθηκε από την Αγία Έδρα προκειμένου να μην χαρακτηριστεί παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία, κάτι που ήταν «απολύτως κατανοητό».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε επίσης πως υπάρχουν κοινά σημεία στη σκέψη μεταξύ της Κουμουνδούρου και τους πάπα, υπογραμμίζοντας πως μολονότι «ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες, τεμνόμαστε σε μερικούς από τους βασικούς προβληματισμούς».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα