“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πανικό”

«Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα ΑΥΓΗ επιχειρεί με ψευδείς ισχυρισμούς, ευθεία παρέμβαση στις διαδικασίες του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς». Τα παραπάνω αναφέρει το ΠΑΣΟΚ απαντώντας στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» στο οποίο φιλοξενείται δημοσίευμα υπό τον τίτλο: “Βαβέλ στη Κεντροαριστερά για τη σύμπλευση με τη ΝΔ».

Όπως φαίνεται στο εξώφυλλο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποκρύψει το σκάνδαλο της πετρελαιοκηλίδας και τους λανθασμένους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, το βάρος ρίχνει η “Αυγή” στα εσωκομματικά της Ν.Δ. και της κεντροαριστεράς!

«Κατανοούμε απόλυτα τον πανικό του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην συνεχή άνοδο της ΔΗ.ΣΥ., αλλά αυτή η μεθοδολογία είναι απαράδεκτη», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποκαταστήσει, όπως τονίζει την αλήθεια, απέναντι στο σημερινό δημοσίευμα της Αυγής, παραθέτει και δύο αποσπάσματα, το ένα από δήλωση της Φώφης Γεννηματά στις 17 Σεπτεμβρίου και το άλλο από ομιλία της ίδιας στη Βουλή στις 18 Σεπτεμβρίου. Σε αυτά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε τα εξής:

  1. Δήλωση Φώφης Γεννηματά (17/09)

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε συντηρητικά. Εξήγγειλε Ανάπτυξη για λίγους, ανάπτυξη που δεν αφορά όλους τους πολίτες, που από το όφελος της δεν μειώνονται δραστικά οι ανισότητες. Είναι η ώρα για την μεγάλη Κεντροαριστερά. Για την ανάπτυξη για όλους».

  1. Απόσπασμα Ομιλίας της Φώφης Γεννηματά στην Βουλή (18/09)

«Και ο κ. Μητσοτάκης, χθες στη ΔΕΘ δεν έκανε καμιά αυτοκριτική γι αυτά, αντίθετα επιμένει συντηρητικά που σημαίνει ενίσχυση των ανισοτήτων. Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές ανισότητες ως περίπου «φυσικό φαινόμενο» και δεν βολευόμαστε να ζήσουμε με αυτές, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτή είναι η κρίσιμη διαφορά μας με τις συντηρητικές αντιλήψεις της ΝΔ».

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία

Στο μεταξύ διαβάζοντας την επιστολή της Vodafone, η πρώτη αντίδραση των επιτελών του ΠΑΣΟΚ είναι να εκφράσουν την «ειλικρινή απορία», γιατί στις εκλογές της Ν.Δ. η εταιρεία ήταν έτοιμη σε ένα μήνα και για την Κεντροαριστερά ζητάει τέσσερις.

Ειδικότερα, πηγές τής Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν χαρακτηριστικά ότι η Vodafone επιβεβαίωσε όσα σημείωναν τις προηγούμενες ημέρες οι τεχνικοί και οι εταιρείες:

«Αποδέχεται την Online διασύνδεση αλλά γιατί στις εκλογές της ΝΔ ήταν έτοιμη η εταιρεία σε ένα μήνα και σε εμάς ζητά τέσσερις; Είναι μια ειλικρινής απορία. Όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή Αλιβιζάτου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα