“Ο Σόιμπλε δημιουργεί τεχνοκρατικά εμπόδια στα ευρωπαϊκά σχέδια του Μακρόν”

Στεγνά “έδωσε” τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, του οποίου οι σχέσεις με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών δεν είναι και στο καλύτερο σημείο αφού οι επιθέσεις εναντίον του για την πολιτική που ακολούθησε τόσο στη χώρα του όσο και στην Ευρωζώνη είναι πολλές, επιτέθηκε εκ νέου στον 75χρονο πολιτικό. 

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση τους Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD)στο ξενοδοχείο «Panorama» της πόλης Άινμπεκ του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, όπου γίνονται την επόμενη Κυριακή εκλογές.προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να γίνει μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών, σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας: «Προσέξτε, να διατηρήσει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο τάσσεται υπέρ μιας ισχυρής και ενωμένης Ευρώπης τις ευρωπαϊκές του αρμοδιότητες και να μην τις λεηλατήσουν.

Ορισμένοι στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θέλουν να μεταβιβασθούν οι ευρωπαϊκές αρμοδιότητες στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο Σόιμπλε θέλει να δημιουργήσει τεχνοκρατικά εμπόδια, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Η καγκελαρία μπλοκάρει όλα τα ευρωπαϊκά σχέδια».

“Οι Πράσινοι θέλουν να κυβερνήσουν”

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών  τόνισε ακόμα πως “Είμαι βέβαιος ότι η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU), oι Φιλελεύθεροι (FDP) και oι Πράσινοι (Die Gruenen), θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση. Οι Πράσινοι θέλουν να κυβερνήσουν».

Στο ερώτημα ενός εκ των παρόντων συντρόφων του, σε ποιον θα προτιμούσε να παραδώσει το υπουργείο του ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός απάντησε με ειρωνεία: «Καλύτερα σε κανέναν». Ο κ. Γκάμπριελ αξιολόγησε με χιούμορ την εννεάμηνη θητεία του στο γερμανικό ΥΠΕΞ ως «μια κυοφορία εννιά μηνών», η οποία ενδέχεται να γίνει ετήσια (λόγω της μακράς διάρκειας των διαπραγματεύσεων για την συγκρότηση νέου κυβερνητικού συνασπισμού).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα