Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Αν δεν είχε επιβληθεί στον Παναθηναϊκό η τιμωρία αφαίρεσης των τριών βαθμών από τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, τότε πιθανότατα το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και πολλών στο «τριφύλλι» να μην στρεφόταν σε κάτι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ναι μεν σε καμία περίπτωση –ακόμα και με τους βαθμούς αυτούς- ο Παναθηναϊκός δεν θα ήταν φαβορί, ωστόσο θα είχε το δικαίωμα να κυνηγήσει το… όνειρο του τίτλου μέχρις εσχάτων, ελπίζοντας ταυτόχρονα σε ένα στραβοπάτημα του «αιωνίου» αντιπάλου που έχει ένα πολύ βατό πρόγραμμα.

Παρ’ όλα αυτά, τα δεδομένα δεν είναι αυτά. Εξαιτίας μιας συγκεκριμένης μερίδας ανεγκέφαλων που «τσίμπησαν» από τις χειρονομίες του Βίτορ Περέιρα, ο Παναθηναϊκός το μόνο που έχει μείνει να κάνει είναι να υπερηφανεύεται για τη νίκη, αλλά όχι για τους βαθμούς και να κυνηγήσει το όσο δυνατόν μεγαλύτερο προβάδισμα στα play-off, ώστε να εξασφαλίσει πιο άνετα τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Όλα αυτά σε ό,τι αφορά τα εντός αγωνιστικού χώρου. Εκτός τεσσάρων γραμμών, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχουν καταρτίσει ένα προσχέδιο εν όψει καλοκαιριού σχετικά με το ποιοι θα στελεχώσουν το ρόστερ της νέας σεζόν.

Οι επόμενοι… Μπαϊράμι

Η αρχή έγινε την εβδομάδα που πέρασε με την αποχώρηση του Εμίρ Μπαϊράμι που όμως δεν προκάλεσε καμία έκπληξη η συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς ο Σουηδός έλειπε με άδεια τις τελευταίες εβδομάδες,  ακριβώς για αυτό το λόγο: να βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Ο πρώην άσος βρήκε όλο αυτό το διάστημα αυτό που έψαχνε (έχει ακουστεί ότι κλείνει στην Έλφσμποργκ) και αποχώρησε χωρίς να έχει καμία αξίωση από το συμβόλαιο που αφορούσε τη σεζόν 2015-2016. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος ταν μόνο η αρχή, αφού οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί για το μέλλον και υπάρχουν κι άλλοι που πρέπει να ετοιμάζουν βαλίτσες για μετακόμιση το καλοκαίρι.

Κατ’ αρχήν οι δανεικοί, Ουασίμ Μπούι και Βαλμίρ Μπερίσα θα αποχωρήσουν, αφού ούτως το συμβόλαιό τους λήγει και σε καμία περίπτωση δεν έπεισαν για την αξία τους. Για την ακρίβεια δεν έπεισαν ούτε μία στιγμή τους ιθύνοντες των «πρασίνων» να σκεφτούν έστω να τους εντάξουν στο ρόστερ.

Στη συνέχεια, παρελθόν θα αποτελέσουν οι Σπυρόπουλος και Ντίνας. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή με τη μορφή δανεισμού, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα βρίσκονται στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Συγκεκριμένα, ο πρώην άσος του Πανιώνιου είναι πιο πιθανό να μείνει ελεύθερος, αφού θα αποκτηθεί δεξιός μπακ τη στιγμή που μάλιστα υπάρχουν ήδη Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης ενώ ο Ντίνας θα δοθεί δανεικός, καθώς στον Παναθηναϊκό τον πιστεύουν και θέλουν να τον δουν σε μια φουλ σεζόν που θα υπολογίζεται ως βασικός. Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις, όμως, είναι οι εύκολες που έχει να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός.

Σίγουρος προς αποχώρηση είναι ο Νταβίντ Μέντες που φαίνεται με τη φετινή του απόδοση πως όσα είχε να δώσει στον Παναθηναϊκό, τα έδωσε μέχρι και πέρυσι. Ο Ολλανδός έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και θα γίνει προσπάθεια να λυθεί με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Πιο περίπλοκη είναι η υπόθεση του Γιώργου Κουτρουμπή. Ο 24χρονος σέντερ μπακ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017 και ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα τον αφήσει ελεύθερο, παρά το γεγονός ότι έχει παραγκωνιστεί μετά την έλευση του Στάθη Ταυλαρίδη. Αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου και το ιδεατό σενάριο θα ήταν για το «τριφύλλι» να τον παραχωρήσει έναντι όμως ενός ποσού που θα δώσει «ανάσες» στα ταμεία της ΠΑΕ.

Τέλος, ο Ντάνιελ Πράνιτς που φαινόταν κι εκείνος προ της εξόδου, τελικά κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και αναμένεται να εξαντλήσει και τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του που είχε υπογράψει το 2013.

Μέχρι το 2018 ο Αναστασίου

Για την «τελειωμένη» υπόθεση της ανανέωσης συμβολαίου του Γιάννη Αναστασίου είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερα ρεπορτάζ. Η συμφωνία μεταξύ του νεαρού τεχνικού και του διοικητικού ηγέτη της ομάδας, Γιάννη Αλαφούζου είναι δεδομένη και η νέα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα είναι μέχρι το 2018! Ωστόσο, για να υπάρξει η ανανέωση, υπήρξαν σημεία τα οποία συζητήθηκαν και παρατηρήθηκε ταύτιση απόψεων. Το πρώτο ήταν η αύξηση του μπάτζετ, ώστε οι «πράσινοι» του χρόνου να διεκδικήσουν ακόμα πιο δυνατά το πρωτάθλημα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν «τρέλες», καθώς τα οικονομικά ζητήματα υφίστανται. Το δεύτερο που επιτεύχθηκε ήταν η παραμονή των συνεργατών του Στιβ Ρούτερ και Γιουσέφ Φος. Τρίτο και τελευταίο αφορούσε τις οικονομικές αποδοχές του Αναστασίου που θα αυξηθούν σε σχέση με τις 180.000 ευρώ που αμείβεται αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα