Ο Τζανακόπουλος συνεχίζει το παραμύθι: “Δεν θα πάρουμε ότι μας δώσουν”

“Τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, που δόθηκαν λίγες μέρες πριν από την ΕΛΣΤΑΤ και παρά τις γνωστές δυσκολίες, αποδεικνύουν ότι η κατάσταση πόρρω απέχει από την εικόνα καταστροφής που εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο επιχειρείται να καλλιεργηθεί, τόσο από συστημικά μέσα ενημέρωσης, όσο και από την ηγεσία της Ν.Δ.” Αυτό σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έχουν επιλυθεί, ούτε ότι η κατάσταση δεν εξακολουθεί να είναι εύθραυστη, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.

«Αυτό που πρέπει, όμως, σε κάθε περίπτωση να τονιστεί είναι ότι διαφαίνεται πως οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες», σημείωσε για να υπογραμμίσει: «Πάρα πολλά εξαρτώνται, πλέον, από τις αποφάσεις που θα παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, όσο και για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που αποτελεί τον κύριο παράγοντα αβεβαιότητας, τόσο για τις αγορές χρήματος, όσο και για τους υπόλοιπους επενδυτές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «είναι χρέος της Ευρώπης, τόσο των δανειστών μας, όσο και των θεσμών, να πάρουν τώρα τις αναγκαίες αποφάσεις που θα εγγυώνται την αποκατάσταση της ευρωπαϊκής κανονικότητας στη χώρα μας». Αποφάσεις, «που θα οδηγήσουν σε μία σταθερή και δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την άμεση επιστροφή μας στις αγορές χρήματος», επισήμανε.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται για μία συνολική και καθαρή λύση, η οποία θα πρέπει να τηρεί τρεις βασικές αρχές, τόνισε επίσης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της 22ας Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σε αυτό «μας παρουσιάστηκε μια πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή, δεν έδινε οριστική λύση που θα εγγυόταν την ανάπτυξη της οικονομίας». «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να βοηθήσουμε το διάλογο. Εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε ό,τι μας δώσουν», συμπλήρωσε.

Αναφερθείς στο θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «η ΕΚΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή της ευρωζώνης και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης σε αυτό αποσκοπεί. Επιζητούμε μία λύση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο των θεσμών να κάνουν θετικές μελέτες βιωσιμότητας για να χρησιμοποιήσει το τραπεζικό σύστημα την αυξημένη ρευστότητα. Ωστόσο αυτή η απόφαση δεν μπορεί να προεξοφληθεί από καμία απόφαση του Eurogroup ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα