Ο Τζιμπούρ δημιούργησε δίλημμα!

Και τώρα τελικός για την ΑΕΚ, μετά από πέντε χρόνια και μία τραγική περιοδεία στις μικρότερες κατηγορίες. Η Ένωση εξασφάλισε το ευρωπαϊκό της εισιτήριο και συνδύασε τη σεζόν της επιστροφής στη Super League με τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου, συν τις τρεις νίκες στα ντέρμπι. Είναι όλα αυτά αρκετά για να θεωρηθεί πετυχημένη η χρονιά; Με την κατάκτηση του τροπαίου, θα είναι σίγουρα, δίχως το Κύπελλο θα πρέπει να περιμένουμε τα Play Off.

Αγωνιστικά, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ενθουσίασε η ΑΕΚ στο Περιστέρι, ωστόσο το προφίλ της φετινής Ένωσης δεν μπορεί να αλλάξει τώρα, στα τέλη του Απρίλη. Από την αρχή της σεζόν αυτή είναι η ΑΕΚ, μία ομάδα που επιτρέπει λίγες φάσεις στους αντιπάλους και δημιουργεί επίσης λίγες. Τουλάχιστον στο Περιστέρι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, παρά το ότι δεν σκόραρε νωρίς και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 67’, χάνοντας το προβάδισμα του πρώτου αγώνα.

Έπεσε ο Βάργκας, ψάχνεται ο Μανωλάς

Ο Στέλιος Μανωλάς απέδειξε και στους δύο ημιτελικούς ότι επιλέγει σταθερότητα. Ότι προτιμά μία ορθολογική ενδεκάδα, χρησιμοποιώντας τους παίκτες με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και το κατά γενική ομολογία πιο φυσιολογικό σχήμα. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να αποτελέσει αναγκαστικά πυξίδα για τον τελικό και οι λόγοι είναι τρεις.

Ο πρώτος είναι ο Ρονάλντ Βάργκας. Ο «άνθρωπος των ντέρμπι» έχει σιγήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Στα παιχνίδια  με τον Ατρόμητο ήταν ο πρώτος που βγήκε αλλαγή, μετά το απογοητευτικό του πρώτο ημίχρονο. Ο τελικός είναι άλλη υπόθεση και σε τέτοια παιχνίδια αναγεννιούνται οι ποιοτικοί παίκτες, αλλά μπορεί να ρισκάρει ο Μανωλάς χρησιμοποιώντας έναν ξεκάθαρα ντεφορμέ παίκτη; Δικό του θέμα, δύσκολη σπαζοκεφαλιά.

Ο δεύτερος ακούει στο όνομα Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός αυτό το ματς περιμένει όλη τη σεζόν. Πέραν του ότι δείχνει φορμαρισμένος και ορεξάτος τις τελευταίες εβδομάδες και ελαφρώς μυαλωμένος μετά την αποβολή στην Τρίπολη, αποτελεί και τον πιο έμπειρο παίκτη της ομάδας και σε έναν τελικό απαιτείται αυτή η εμπειρία, απαιτούνται παίκτες που έχουν πάρει τίτλους και δεν νιώθουν πίεση. Ο Τζιμπούρ είχε πει ότι κάτι χρωστάει στην ΑΕΚ και από πρόπερσι έλεγε πως θέλει να γυρίσει για να πάρει έναν τίτλο. Στο χέρι του είναι να σκιστεί στις προπονήσεις για να αποδείξει στον Μανωλά ότι πρέπει να παίξει στις 7 Μάη.

Ο τρίτος λόγος λέγεται Χρήστος Αραβίδης. Ο επιθετικός της Ένωσης, ελαφρώς κουρασμένος τώρα που τελειώνει η σεζόν, καθώς κατανάλωσε πολλή ενέργεια, είναι αδύνατο να συνεχίσει σε φουλ ρυθμούς και δείχνει αδυναμία να τελειώσει κάποιες φάσεις. Ωστόσο, στα πλάγια υπήρξε πιο αποτελεσματικός. Στο πρώτο παιχνίδι έβγαλε την ασίστ στο Μάνταλο, ενώ η μεταφορά του στα άκρα, έδωσε και στον Τζιμπούρ την ευκαιρία να παίξει σέντερ φορ. Είναι δεδομένο ότι ο Αραβίδης ως αριστερό χαφ-εξτρέμ με το πάθος του θα μπορέσει να βοηθήσει και ανασταλτικά στον τελικό.

Αυτές οι τρεις παράμετροι αν συνδυαστούν, ίσως αναγκάσουν τον Στέλιο Μανωλά να παρατάξει μία ομάδα με Τζιμπούρ κορυφή, Αραβίδη στα πλάγια και χωρίς τον Βάργκας, σε αντίθεση με όσα έπραξε στους δύο ημιτελικούς. Τώρα, αν θα το τολμήσει είναι δική του υπόθεση, αποκλειστική. Ο Ραφίκ Τζιμπούρ δεν είναι μία απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Είναι μία «ωρολογιακή βόμβα» και το μόνο που δεν θέλουν στην ΑΕΚ είναι να παίξουν στον τελικό με έναν παίκτη που θα είναι αρνητικός πρωταγωνιστής.

Ικανοποίηση για Σιδηρόπουλο και ΟΑΚΑ

Όσον αφορά στα διαδικαστικά του τελικού, η ΑΕΚ έμεινε σχετικά ικανοποιημένη με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου, και απόλυτα ικανοποιημένη με τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα. Προς στιγμήν, είχε ακουστεί κάτι για επαρχία, αλλά τελικά επικράτησε η λογική και η ΕΠΟ δεν… τράβηξε τις δύο ομάδες της Αττικής εκτός λεκανοπεδίου.

Όσον αφορά στο διαιτητή, μπορεί η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αρχικά να είχε ταχθεί υπέρ του ορισμού ξένου ρέφερι, αλλά επειδή τρέφει εκτίμηση στον Σιδηρόπουλο, δεν το έκανε θέμα. Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στην Ένωση στο ματς της Τούμπας, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να δηλώνει αμέσως μετά ότι ήταν απλά ένα ανθρώπινο λάθος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα