Ο Τραμπ υπεβλήθη σε τεστ νοημοσύνης

Φαντάζει σαν ανέκδοτο αλλά συνέβη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πέρασε από τεστ νοημοσύνης και απάντησε και τις 30 ερωτήσεις σωστά.

Ο Τραμπ αποφάσισε, να υποβληθεί σε αυτό το τεστ με σκοπό να «κλείσει» τα στόματα αυτών που λένε ότι έχει νοητικό πρόβλημα. «Δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη ότι έχει κάποιο νοητικό πρόβλημα» δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Ρόνι Τζάκσον.

Το τεστ έγινε στο Montreal Cognitive Assessment (Moca), και μερικές από τις ερωτήσεις που εδόθησαν στον πρόεδρο ήταν, ζωγραφίστε ένα ρολόι, ονομάστε μια καμήλα, βρείτε το κοινό στοιχείο ενός ποδηλάτου και ενός τρένου κτλπ.

Το συγκεκριμένο τεστ, το είχε σχεδιάσει ο γιατρός Ζίαντ Νασρεντίν, το 2005 και χρησιμοποιείται παγκοσμίως για να εντοπίζονται άνθρωποι με νοητικά προβλήματα ή αλτσχάιμερ. Οποιοδήποτε σκορ πάνω από 26 στα 30 θεωρείται δεκτό.

Οι εξεταζόμενοι πρέπει να αντιγράψουν έναν κύβο, να ζωγραφίσουν ένα ρολόι που θα δείχνει μια συγκεκριμένη ώρα, να αναγνωρίσουν τρία ζώα. Στη συνέχεια πρέπει να επαναλάβουν μια σειρά λέξεων και αριθμών, να κάνουν μια σειρά απλών αφαιρέσεων, όπως 100-7, μετά 93-7 και ούτω καθεξής.

Ο Τραμπ, δήλωσε την ημερομηνία, την ώρα και το μέρος που διεξήχθη το τεστ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα