“Ο Τσίπρας έχει τις πλάτες των Ευρωπαίων γιατί τους κάνει τη βρώμικη δουλειά”

Για νέα μέτρα που έρχονται, για πρωτογενές πλεόνασμα που προέρχεται  από την βαριά φορολογία και για έναν Τσίπρα που είναι το “καλό παιδί” των Ευρωπαίων επειδή τους κάνει όλη τη “βρώμικη δουλειά” μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τη «βρώμικη δουλειά» των Ευρωπαίων κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει αρχικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και για τον λόγο αυτό έχει «τις πλάτες τους».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γεωργιάδης λέει: «Αν ζητούσαν το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων από τον Αντώνη Σαμαρά θα τους είχε διώξει κλοτσηδόν από την Ελλάδα. Ενώ ο κ. Τσίπρας τους το έδωσε. Ως το ‘καλό παιδί’ των Ευρωπαίων απολαμβάνει και της στήριξής τους.

Ο καθένας από μας αν είχε κάποιον να του κάνει τη ‘βρώμικη δουλειά’ θα τον ήθελε σε αυτή τη θέση. Το πιο θλιβερό είναι ότι ο κ. Τσίπρας το έκανε πουλώντας στους Έλληνες αντίσταση στο μνημόνιο και στην τρόικα».

Αναφορικά με την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προτροπή του Γερούν Ντάισλεμπλουμ για εκλογές το 2019, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «υπενθύμισε απλώς το αυτονόητο. Ότι, το ζήτημα των εκλογών δεν συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους».

“Το Σύνταγμα υπερβαίνει τις δημοσκοπήσεις”

Αναφερόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων όπου «οι πολίτες τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών» ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «το Σύνταγμα υπερβαίνει τις δημοσκοπήσεις».

Ερωτηθείς εάν «το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές τη φέρνει αντιμέτωπη με τους θεσμούς και την κοινωνία» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε εκλογές από την πρώτη μέρα που εξελέγη πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς».

Το πλεόνασμα που θα πετύχουμε, φέτος, προέρχεται από την αιματηρή φορολογία”

Για το σχέδιο του φετινού προϋπολογισμού, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι «το πλεόνασμα που θα πετύχουμε, φέτος, προέρχεται από την αιματηρή φορολογία και προκαλεί σοβαρά εμπόδια στην οικονομική μας δραστηριότητα» και προσθέτει: «Τίθεται σε μεγάλη αμφιβολία η επίτευξη του στόχου 3,5% για την επόμενη χρονιά με ό, τι αυτό συνεπάγεται για νέα μέτρα στο μέλλον».

Για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Τέλος, ερωτηθείς, για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, ο αντιπρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει ότι «η ΝΔ δεν αμφισβητεί το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να επιλέξουν το φύλο στο οποίο αισθάνονται οι ίδιοι ότι ανήκουν» και σημειώνει ότι «αναλόγως της εξέλιξης της κοινοβουλευτικής συζήτησης η ΝΔ θα τοποθετηθεί στη λήξη της συνεδρίασης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα