Ο Τσίπρας επιτέθηκε στο Ισραήλ έχοντας στους ώμους παλαιστινιακή μαντήλα

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να κρατά στους ώμους του μία παλαιστινιακή μαντήλα («καφίγια»), πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα και τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η δολοφονική πολιτική του Ισραήλ».

Στο σημείο βρίσκονται γύρω τα 1.500 άτομα που ξεκίνησαν πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βασιλίσσης Σοφίας. Στην πορεία συμμετέχουν μεταναστευτικές οργανώσεις, κόμματα της Αριστεράς, σωματεία εργαζομένων, καθώς κι αρκετοί Παλαιστίνιοι.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει άμεσα η θηριωδία στην Παλαιστίνη: «Η Παλαιστίνη είναι σε διαρκή πόλεμο και ο πόλεμος πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Η θηριωδία αυτή δεν είναι ανεκτή όταν σκοτώνονται άμαχοι, παιδιά σε παραλίες. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Αν αυτό συμβαίνει σήμερα στη μια πλευρά της Μεσογείου, αύριο μπορεί να συμβεί στη δική μας πλευρά. Ένα σημαντικό κομμάτι του ισραηλινού λαού εναντιώνεται στη θηριωδία και ζητά άμεση, δίκαιη και βιώσιμη λύση με τη δημιουργία ενός δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ», υπογράμμισε ο αρχηγός τής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα