«Ο Τσίπρας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην οικονομία»

Εκθείασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο Μάνφρεντ Βέμπερ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι κατέστρεψε την ελληνική οικονομία ενώ τόνισε πως είναι «μήνυμα ελπίδας για τους επενδυτές μια κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Πιο συγκεκριμένα, την θέση ότι μια κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έστελνε ένα μήνυμα ελπίδας καθώς θα αποτελούσε μια φιλική προς τους επιχειρηματίες πολιτική διατύπωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος υποστήριξε πως τώρα με το πρόγραμμα υπάρχει σταθερότητα στην Ελλάδα και πως φαίνεται φως στο τούνελ εάν εφαρμοστούν τα μέτρα.

«Τώρα έχουμε σταθερότητα με το πρόγραμμα.Και οι δυο πλευρές γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.Aυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι εάν εφαρμοσθούν τα μέτρα τότε υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, τότε υπάρχει ελπίδα.
Διότι υπάρχουν ήδη χώρες, οι οποίες τα έχουν ήδη καταφέρει όπως λ.χ. η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Κύπρος, ο οποίες έχουν ήδη μια καλή ανάπτυξη….» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Βέμπερ, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Έλληνες.

«Πρέπει να διευκρινισθεί όμως ότι όταν κάποιος ασκεί κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι επικρίνει τον ελληνικό λαό.Εκείνο το οποίο επικρίνουμε είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν εννοεί πραγματικά το ότι είναι φιλική προς τις επενδύσεις.
Αυτό το διαισθάνεται κανείς, δηλαδή λαμβάνουν μέτρα, αλλά δεν είναι πεπεισμένοι γι’ αυτό που κάνουν.
Γι’ αυτό και υπάρχει τόσο μικρή ανάπτυξη. Χρειάζεται μια κυβέρνηση, η οποία να θέλει πραγματικά, να υποστηρίζει πραγματικά την ιδιωτική πρωτοβουλία.Αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα» είπε ο επικεφαλής του ΕΛΚ.

Πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα θετικό επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα θετικό επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα όταν αυτός ως Ευρωπαίος πολιτικός επικρίνει την κυβέρνηση ο κ. Βέμπερ είπε ότι «το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και από τις δύο πλευρές». «Εκείνο το οποίο πρέπει τώρα να εφαρμοστεί είναι το πρόγραμμα.

Για να το πω επιγραμματικά: Ο κ. Τσίπρας σπατάλησε την εμπιστοσύνη.Ο κ. Τσίπρας κατέστρεψε – ιδίως τον πρώτο χρόνο – της διακυβέρνησής του μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα θα βρισκόταν πολύ πιο μπροστά στο θέμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και ίσως να είχε βγει ήδη από το πρόγραμμα, εάν είχε συνεχίσει να κυβερνά ο κ. Σαμαράς”.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ συνεχίζοντας είπε τα εξής: “Ο κ. Τσίπρας δημιούργησε αυτή τη ζημιά και γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με αυτήν την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι μια κυβέρνηση υπό τον κ. Μητσοτάκη, θα ακολουθούσε μια φιλική προς τους επιχειρηματίες πολιτική και πολλοί επενδυτές θα το έβλεπαν αυτό ως ένα μήνυμα ελπίδας, ότι δηλαδή έρχεται μια κυβέρνηση η οποία εκτιμά την ιδιωτική πρωτοβουλία και προσκαλεί τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.Ο καιρός είναι ώριμος για κάτι τέτοιο”.

“Η Ευρώπη είναι ήδη διατεθειμένη να επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα”

Η εποχή των περικοπών παρέρχεται και είναι η ώρα των επενδύσεων για το μέλλον» είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΕΛΚ, υπογραμμίζοντας πως «η Ευρώπη είναι ήδη διατεθειμένη να βοηθήσει, να επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα μέσω των διαφόρων Ταμείων, τα οποία εγγυώνται ειδικούς όρους για την Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, των ευρωπαϊκών μηχανισμό επενδύσεων, να διοχετεύσει σαφώς περισσότερα χρήματα» και ότι «το κλειδί για όλα είναι όμως οι ιδιωτικές επενδύσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα