“Ο Τσίπρας υπέγραψε την παραίτηση από το χρέος το 2015”

Ολομέτωπη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος για την αποτυχία να διευθετηθεί το χρέος στο χθεσινό Eurogroup. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη στα κείμενα που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2015”, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι “ο Αλέξης Τσίπρας έχει παραιτηθεί από το κούρεμα του χρέους με όσα έχει υπέγραψε και πως το μόνο που μπορεί να πάρει είναι η επιμήκυνση”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση έχει υπογράψει ότι δεν θα γίνει καμία συζήτηση για το χρέος πριν από τον Αύγουστο του 2018, ενώ τόνισε ότι ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να γίνει, καθώς η κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή της.

Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει λιανίσει το λαό και έχει βάλει πολλαπλάσιο πλεόνασμα. Ο ίδιος επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο χθεσινό Eurogroup ζήτησαν από την Ελλάδα να ξεχάσει τα αντίμετρα. Ειδικότερα, είπε πως δύο χώρες ζήτησαν από την Ελλάδα να «ξεψηφίσει» τα αντίμετρα και να εφαρμόσει την μείωση του αφορολόγητου νωρίτερα από το 2020 όπως και τις μειώσεις στις συντάξεις.

Τα επιδόματα

Ο Αλέξης Μητρόπουλος σημείωσε πως από χθες καταργήθηκαν τέσσερα κοινωνικά επιδόματα που έπαιρναν οι πιο φτωχοί Έλληνες, ενώ τόνισε πως όλοι οι συνταξιούχοι από το 2019 αντί για 12 συντάξεις θα εισπράξουν έως και τρεις συντάξεις λιγότερες. Ο ίδιος υποστήριξε ότι από το 2020 με τη μείωση του αφορολογήτου θα χαθεί άλλη μια σύνταξη. Σημείωσε, δε, πως μέσω της ανεξάρτητης αρχής της ΑΔΑΕ οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων «πηγαίνουν στους Γερμανούς».

Ο κ. Μητρόπουλος κατέληξε, λέγοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας, καθώς το κοινοβούλιο είναι στο έλεος των δανειστών.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα