Ο Φινμπόγκασον, ο Μόγιες και ο Ολυμπιακός!

Θυμάστε τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον; Τον Ισλανδό που είχε ως βασικό μεταγραφικό του στόχο ο Ολυμπιακός, αλλά τελικά κατέληξε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ; Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να εξελιχθεί στον… σωτήρα του Ντέιβιντ Μόγιες, τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε… διασώσει λίγους μήνες νωρίτερα!

Ακόμη και ο πλέον ευφάνταστος σεναριογράφος, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί την αλληλουχία των κγεγονότων και τη σύνδεσή τους, με την εμπλοκή τριών ομάδων, από τρεις διαφορετικές χώρες, ενός προπονητή και ενός ποδοσφαιριστή!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Ντέιβιντ Μόγιες καθόταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Champions League και ενώ είχε ηττηθεί στο Καραϊσκάκη με 2-0. Ο Σκωτσέζος προπονητής βρισκόταν υπ’ ατμόν εκείνη την περίοδο, αλλά με τη νίκη του κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδος, κατάφερε να παρατείνει την παρουσία του στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων», για λίγους μήνες.

Το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός πρωταγωνίστησε στο σίριαλ της μεταγραφής του Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Ο Ισλανδός τελικά, επέλεξε το ισπανικό πρωτάθλημα και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην οποία ανέλαβε προπονητής ο Ντέιβιντ Μόγιες. Μόλις την Τετάρτη (17/12), ο Φινμπόγκασον, που παραλίγο να καταλήξει στον Ολυμπιακό, διέσωσε τον Σκωτσέζο, πετυχαίνοντας τα γκολ της νίκης κόντρα στην Μπέτις. Σε περίπτωση που η Σοσιεδάδ πάθαινε νέο στραπάτσο, ο Σκωτσέζος θα είχε μπει στο αεροπλάνο για τη Μεγάλη Βρετανία, αποτυγχάνοντας για δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η θεωρία της πεταλούδας, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι έχει εφαρμογή στη ζωή μας. Οποιαδήποτε ενέργεια, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, ακόμη και της πλέον ελάχιστης – φαινομενικά – σημασίας, επηρεάζει κάθε ζωντανό οργανισμό σε ολόκληρη τη Γη, με τρόπους που δεν μπορούμε ούτε καν να διανοηθούμε, πριν αυτά συμβούν και ένας… περίεργος εγκέφαλος, τα εντοπίσει και τα συνδέσει μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα