Ο φόβος ξύπνησε ξανά στο Παρίσι

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στο Παρίσι από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Ορλί ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν.Ένας άντρας, εξτρεμιστής ισλαμιστής, κατάφερε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη και άρχισε να τρέχει προς ένα εστιατόριο φαστ φουντ, όπου ενδεχομένως θα άνοιγε πυρ.Όμως στη συνέχεια ο άνδρας πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό και έπεσε νεκρός.

Ένας άνδρας υφάρπαξε ένα όπλο από έναν στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαιώνοντας την είδηση του θανάτου του άνδρα.

Γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες ο δράστης

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο νεκρός δράστης ήταν ένας   ριζοσπαστικoποιημένος μουσουλμάνος ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο πτώμα του.

 

Σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΣ, Μπρουνό Λε Ρου, ο ίδιος άνδρας είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν αστυνομικό νωρίτερα το πρωί σε άλλο σημείο του Παρισιού, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε ακόμη πως ο άνδρας επιχείρησε αλλά δεν κατάφερε να αρπάξει το όπλο του στρατιώτη προτού πέσει νεκρός από πυρά των ανδρών ασφαλείας στο παρισινό αεροδρόμιο.

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα δύο επεισόδια.

Το πολυσύχναστο αεροδρόμιο Ορλί, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, εκκενώθηκε και οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε δεν έφερε ζώνη εκρηκτικών, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείο Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε στο αεροδρόμιο.

Οι πτήσεις ανεστάλησαν και στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και ορισμένες πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια της πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε η εταιρία ADP που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Περίπου 3.000 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροδρόμιο, το οποίο είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο στη χώρα.

 “Την κρατούσε από τον λαιμό»

«Την κρατούσε από το λαιμό και την ίδια ώρα κρατούσε το χέρι με το όπλο της», είπε ένας άνδρας στην κάμερα του BBC, αναφερόμενος στη στιγμή της επίθεσης. «Καταλάβαμε ότι ήταν κάτι σοβαρό και φύγαμε τρέχοντας. Κατεβήκαμε τις σκάλες και ακούσαμε δύο πυροβολισμούς», πρόσθεσε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος σημείωσε ότι οι δύο άνδρες που βρίσκονταν με τη γυναίκα συνάδελφό τους, με την οποία πάλεψε ο δράστης, καθυστέρησαν να αντιδράσουν. «Μπορούσαν να τον είχαν ακινητοποιήσει», πρόσθεσε.

Τις στιγμές πανικού που ακολούθησαν όταν έπεσαν πυροβολισμοί περιέγραψε άλλη αυτόπτης μάρτυρας. «Ακούσαμε έναν θόρυβο και κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον. Νομίζαμε ότι κάτι έπεσε στο πάτωμα. Μετά όμως ακούσαμε 3-4 πυροβολισμούς και πιστέψαμε ότι είναι επίθεση. Μας είπαν να τρέξουμε, η αστυνομία ήρθε αμέσως», είπε και πρόσθεσε: «Υπήρχε πανικός, ο κόσμος έτρεχε, κάποιοι έπεσαν. Σε μία τέτοια κατάσταση φοβάσαι πολύ ότι δεν θα επιζήσεις».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα