Ο χαρακτήρας διαμορφώνει… ψυχολογία!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς στην πρεμιέρα έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς κόντρα στον Λεβαδειακό και τον Μάρκους Μπεργκ για διάστημα σχεδόν τριών μηνών.

Μέσα σε ελάχιστες μέρες, οι «πράσινοι» όφειλαν να ξεπεράσουν το διπλό σοκ και να βρουν λύσεις, ιδιαίτερα στο σκοράρισμα, ενόψει του κρίσιμου αγώνα που ακολουθούσε για το Europa League, με τη Μίντιλαντ και τη 2η αγωνιστική στο πρωτάθλημα, με τον Πανιώνιο. Στην αναμέτρηση της Δανίας, το «τριφύλλι» σημείωσε δύο γκολ, με τους Νάνο και Κλωναρίδη, κερδίζοντας τη σημαντική πρόκριση στους ομίλους με δύο νίκες και με τον Πανιώνιο, στη Super League πέτυχε μία σπουδαία ανατροπή του σκορ στις καθυστερήσεις, με γκολ των Αντζαγκούν και Πέτριτς.

Στον Παναθηναϊκό είχαν ανάγκη να πιστέψουν ότι υπάρχει το… γκολ και χωρίς την παρουσία του Μάρκους Μπεργκ. Τα δύο παιχνίδια με Μίντιλαντ και Πανιώνιο το απέδειξαν. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που σκόραραν τέσσερις διαφορετικοί παίκτες. Ο Γιάννης Αναστασίου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά και την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι παρουσιάζουν την ικανότητα να αντλούν αυτοπεποίθηση από τις ίδιες τις ενέργειες και τις επιδόσεις τους. Ο χαρακτήρας που έδειξε ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αναδεικνύει την αγωνιστική δυναμική της ομάδας, η οποία, παρά τις αντιξοότητες και τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δείχνει ικανή να επαναλάβει και ενδεχομένως να υπερβεί, τον περυσινό άθλο της.

Το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, θα χρησιμεύσει ώστε να ηρεμήσουν άπαντες και να καταστρώσει η τεχνική ηγεσία τα πλάνα για το επόμενο διάστημα. Ο Γιάννης Αναστασίου είναι ικανοποιημένος από το χαρακτήρα που δείχνουν οι παίκτες του, παράλληλα όμως θεωρεί και επικίνδυνη τη διατήρηση της συγκεκριμένης κατάστασης. Ο τεχνικός των «πράσινων» θέλει από τους παίκτες του να έχουν τον έλεγχο και σε παιχνίδια… ρουτίνας, να μην διακινδυνεύονται οι τρεις βαθμοί της νίκης! Αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλησε να περάσει στην ομιλία του ο τεχνικός των «πράσινων», ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν πιο δυνατά στο γήπεδο και να επιδιώκουν το γκολ από το πρώτο λεπτό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα