Πάει Λουξεμβούργο ο Χουντής

Στο Λουξεμβούργο θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις εργασίες του Συμβουλίου θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα συνεργασίας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής/Καραϊβικής, που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 10-11 Ιουνίου 2015, οι εξελίξεις στη Λιβύη και στην Υεμένη, καθώς και η συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αναθεώρηση της Στρατηγικής Ασφάλειας, θα συνεχιστούν οι διαδικασίες προετοιμασίας της Διάσκεψης Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και θα υιοθετηθούν συμπεράσματα για την κατάσταση αναφορικά με το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία των ΜΜΕ στην πΓΔΜ.

Την Τρίτη 21 Απριλίου, ο κ. Χουντής θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, όπου θα συζητηθούν οι διαθεσμικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάγκη αντιμετώπισης του ζητήματος της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και της διαφύλαξης των θεμελιωδών αξιών της Ε.Ε. στο πλαίσιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα