“Πάμε ολοταχώς για νέο μνημόνιο το 2018”

Νέο μνημόνιο “βλέπει”  εντός του 2018 ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο» που τόνισε πως η μόνη λύση για τον τόπο είναι να φύγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

“Βαδίζουμε ολοταχώς, μέσα στο 2018, για το επόμενο μνημόνιο», διατύπωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης που σημείωσε, δε, πως η λύση σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι «να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup δεν έχει τίποτα απ’ όλα αυτά που μάς έλεγε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν έτοιμος να φορέσει γραβάτα», ανέφερε ο κ. Βορίδης, επισημαίνοντας πως για το χρέος το μόνο που εμπεριέχεται στη συμφωνία είναι «η δήλωση πως το ζήτημα του χρέους θα εξεταστεί μετά το πέρας του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018 και αναλόγως με τις τότε επικρατούσες συνθήκες».

«Απ’ όλη την εξιστόρηση, το τελευταίο αφήγημα της κυβέρνησης, που ήταν ο οδικός χάρτης Τσακαλώτου, ο οποίος έλεγε κλείσιμο αξιολόγησης, ρύθμιση του χρέους, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, αποδέσμευση από το μνημόνιο, μέχρι στιγμής εκείνο που έχουμε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Δεν έχουμε τη ρύθμιση του χρέους, προφανώς δεν έχουμε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και ενόψει του ό,τι μ’ αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια, η όποια δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, γιατί θα έχει πάρα πολύ υψηλά επιτόκια», σημείωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, συμπεραίνοντας πως «βαδίζουμε ολοταχώς, μέσα στο 2018, για το επόμενο μνημόνιο κι αυτή είναι η κατάσταση που έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση».

“Έχουμε αποεπένδυση στην Ελλάδα”

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως η λύση είναι «να φύγει αυτή η κυβέρνηση», ενώ ερωτηθείς για το τι σήμα θα μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση στους ξένους επενδυτές, αφού επισήμανε πως «έχουμε αποεπένδυση στην Ελλάδα», απάντησε πως «θα δώσει το σήμα ότι θα φύγει μια άχρηστη και ανίκανη κυβέρνηση και θα έρθει κάποιος, ο οποίος μπορεί να κάνει καμιά δουλειά στην Ελλάδα, για να ισιώσουν πέντε πράγματα και μπουν στο σωστό δρόμο»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα