Πάνε στο συνέδριο με το… δάκτυλο στη σκανδάλη

Στον δρόμο για το δεύτερο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ξεκινάει το Σάββατο 22 Νοεμβρίου), η κατάσταση στο κόμμα του Πάνου Καμμένου θυμίζει κάτι από… καζάνι που βράζει!

Στα μύρια όσα εσωκομματικά προβλήματα, ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του βουλευτή Παναγιώτη Μελά, ο οποίος, αψηφώντας την «ομόφωνη» απόφαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες πως στην ψηφοφορία θα πράξει κατά βούληση. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο κ. Μελάς ανέφερε πως σε περίπτωση που συμφωνεί με το πρόσωπο, θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, πολλώ δε μάλλον εάν αυτό το πρόσωπο είναι ο Κώστας Καραμανλής. Παράλληλα, τάχθηκε κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών και κατά της εκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μάλιστα, ανέφερε ότι «οι αρχές της ΝΔ είναι μέσα στην ψυχή μου. Το μόνο στο οποίο διαφωνώ είναι τα μνημόνια».

Αμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος διεμήνυσε πως όποιος δώσει «ανάσα» στη μνημονιακή κυβέρνηση, με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «αποκεφαλίζεται». «Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομόφωνη. Συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μελά. Όποιος δώσει “ανάσα” στη μνημονιακή κυβέρνηση, με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “αποκεφαλίζεται”. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο Συνέδριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση του κ. Μελά σε αυτή την τοποθέτηση ήταν πως «Εγώ πάνω απ’ όλα βάζω τον ελληνικό λαό. Δεν βάζω ούτε καρέκλες, ούτε κόμματα. Οι Έλληνες έχουν υποστεί θυσίες τόσα χρόνια και αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον των Ελλήνων. Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν». Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτα τα περί «αποκεφαλισμού», επανέλαβε ότι «είμαι 50-50 για να ψηφίσω» και απέρριψε το ενδεχόμενο να παραδώσει την έδρα του. «Εγώ πήρα τις ψήφους στον Πειραιά, γιατί να δώσω την έδρα;», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ανέφερε πως «εγώ το μνημόνιο το καταψήφισα. Ποιος μου εγγυάται σήμερα ότι η πορεία του ελληνικού λαού θα είναι καλύτερη με τη σημερινή κυβέρνηση από ό,τι με μια άλλη;», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι με την άποψή του, που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μέχρι να μελετήσει την κατάσταση, συντάσσονται και άλλοι τέσσερις με πέντε βουλευτές του κόμματός του, με τους οποίους έχει κάνει σχετική συζήτηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα