«Πάρτε πρωτοβουλίες να μας προστατέψετε»

ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΕΤΑΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

 

Ένα νέο κεφάλαιο αναταράξεων –μετά από την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, την πειθαρχική δίωξη Ντογιάκου και τη διελκυστίνδα με τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, Αθανάσιου Ράντου– άνοιξε για τη Δικαιοσύνη το μετά πολλών ερωτηματικών αίτημα παραίτησης της Ελένης Ράικου από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από την περασμένη Παρασκευή (24/3) που έγινε γνωστή η πρόθεση της εισαγγελέως είναι μεγάλος, και με αυτή την αφορμή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέφρασε για άλλη μία φορά δημοσίως την έντονη ανησυχία της «για το καθημερινό πλέον φαινόμενο της απόπειρας αναχαίτισης του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με τη δημόσια στοχοποίησή τους».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΔΕ «χωρίς να γνωρίζει τις λεπτομέρειες και την βασιμότητα των καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, διαπιστώνει εντούτοις ένα θεσμικό έλλειμμα».

Οι δικαστικές υπογραμμίζουν την αντίφαση που εκτιμούν ότι υπάρχει «μεταξύ της συνταγματικής κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας του δικαστικού λειτουργού και της δυνατότητας άσκησης αθέμιτων πιέσεων προς αυτόν μέσω της στρατευμένης σε οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα δημοσιογραφίας».

«Η Ένωσή μας έχει ζητήσει πολλές φορές μια επαρκή και αποτελεσματική θεσμική προστασία για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που επιτελούν το καθήκον τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΔΕ και καταλήγει:

«Η ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας συζήτησης του προβλήματος και εξεύρεσης λύσης ανήκει στην πολιτική εξουσία, η οποία οφείλει τώρα να ενεργοποιηθεί. Η συμβολή της Ε.Δ.Ε. στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
»Τέλος, ζητούμε από τους Έλληνες Πολίτες να απομονώνουν και να καταδικάζουν τέτοιες πρακτικές, να μην υποκύπτουν στη λογική του μιθριδατισμού και της ισοπέδωσης των πάντων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα