«Πάσχετε από σύνδρομο στέρησης της εξουσίας»

«Ποιος είναι ο άρρηκτος θεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης». Φουλ επίθεση από τον πρωθυπουργό, ο οποίος με το… καλησπέρα απέρριψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον Μάκη Γιαννουσάκη.

«Δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη, μόνο στωικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Γιατί επισπεύδετε, δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη; Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις άλλοι είναι εκείνοι που κατασκευάζουν fake news και κατηγορίες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Παρακολουθώ τη σπουδή σας που επικεντρώθηκε στο αφήγημα της παρένθεσης της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της επίσπευσης των εκλογών πάνω από 15 αιτήματα παραιτήσεις υπουργών. Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη μας προσφέρει αντιπολίτευση των ονείρων μας ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού χωρίς στρατηγική με θέσεις που δεν κρύβουν και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων».

«Ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα»

Συνεχίζοντας την επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών. Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα έχει διαρραγεί. Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας και από εκεί πηγάζει και το άγχος πέρα από το κόστος για την οικονομία. Η σημερινή συζήτηση δεν είναι παρά ένα ακόμη σύμπτωμα αυτής της πολιτικής. Ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παράταξή σας Κατηγορείτε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από ένα κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τον Τύπο, υποστηρίζοντας: «Εμείς βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε δεχόμενοι κριτική από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις δεν κερδίσαμε, δύο εκλογές και ένα δημοψήφισμα με όλο τον Τύπο απέναντί μας; Βλέπετε να μας καίγεται καρφί; Εσείς έχετε αυτό το σαράκι μάλλον, φοβάστε μην χάσετε την στήριξη».

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο πρωθυπουργός εγκάλεσε την ΝΔ ότι έσπευσε να φέρει ενώπιον της Βουλής την υπόθεση Γιαννουσάκη, κατηγορώντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ως ηθικό αυτουργό. «Η δικογραφία ήρθε στη Βουλή γιατί είναι υπουργός. Οι υποθέσεις για τους φυσικούς αυτουργούς μπήκαν στο αρχείο. Αν δεν υπάρχει αδίκημα, δεν υπάρχουν και αυτουργοί. Επομένως, για ποιο λόγο σήμερα μας ζητάτε Εξεταστική Επιτροπή;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα