Πάτσης: «Ας αναρωτηθεί ο κόσμος το γιατί…»

Για την έλλειψη στήριξης του κόσμου προς την ομάδα και για πόλεμο που δέχεται από μερίδα των οργανωμένων οπαδών, μίλησε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sport fm Μαγνησίας:
«Όντως την έκανα τη δήλωση για τη Λάρισα, πολλές φορές δεν μας αρέσει η αλήθεια, μας ενδιαφέρει να ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα. Έχω όμως άλλη φιλοσοφία ζωής, είμαι ειλικρινής, δεν έχω να κρύψω τίποτα. Πολύ προτού έρθω είχα κάνει μια προσπάθεια να έρθω σε συμφωνία με τον κ. Πηλαδάκη, είναι γνωστό αυτό. Ενεπλάκην στο θέμα της Νίκης, επιχειρηματικά, συναισθηματικά ιδεολογικά. Ίσως είμαι και ο μοναδικός που έκανε και τα τρία πράγματα για αυτή την ομάδα, χρήμα, χρόνο, αγάπη για αυτή την ομάδα.

Η ΑΕΛ ήταν στη Γ’ σε επίπεδο εκκαθάρισης, η Νίκη είχε τόσα πολλά χρέη. Ένας άνθρωπος που είναι γυρολόγος θα έκανε την πιο σοφή κίνηση, θα πήγαινε στην ΑΕΛ και όχι στη Νίκη που χρωστάει για επτά γενιές. Δεν την έκανα την κίνηση αυτή, πίστεψα σε όλους αυτούς που σήμερα βγαίνουν στα κάγκελα. Έδωσα πάρα πολλά από τον εαυτό μου κι ανέβασα την ομάδα.

Εάν τυχόν πωλούταν η ΑΕΛ θα το εξέταζα, θα έπρεπε να ρωτάτε τι με οδήγησε να κάνω αυτή την κίνηση που δεν έκανα σε άλλους χρόνους που θα ήταν πιο δόκιμη για εμένα. Η δυναμική αποτυπώνεται με τα καλυμμένα καθίσματα στο γήπεδο και η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Ότι έπρεπε να το κάνω σαν άνθρωπος, σαν επιχειρηματίας, σαν ηγέτης αυτής της ομάδας, εγώ το έκανα. Έφερα την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ με απίστευτες δυσκολίες και απίστευτη αδιαφορία του κόσμου.

Μου έλεγαν ανέβασε την ομάδα και θα δεις τι θα γίνει. Μου έδιναν τρομερή υποσχεσιολογία. Η ομάδα ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ και το πιο απογοητευτικό που κατακρήμνισε την εντύπωση για τη δυναμική της ομάδας ήταν οι 2500 φίλαθλοι στον πρώτο αγώνα με τον Ατρόμητο.

Κάναμε πολλές προσπάθειες σε πάρα πολλά επίπεδα. Η απογοήτευση είναι επιχειρηματική και έχει να κάνει με το μέλλον, ο κίνδυνος είναι ορατός, η Νίκη δεν ξεπέρασε τα προβλήματά της, η ομάδα υπολόγιζε σε αυτό που λέγαμε για δυναμική.

Εγώ έχω υποχρεώσεις απέναντι σε αυτή την ομάδα, αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα. Το παιχνίδι είναι ξεκάθαρο μοναχικό, αυτή τη στιγμή είμαι στην Νίκη, ηγούμαι της ΠΑΕ, το τι θα κάνω αφορά μόνο εμένα. Στη ζωή δεν έρχονται όλα κατ ευχήν, ούτε είναι ιδεατά, αλλιώς ξεκινάς, αλλού καταλήγεις. Είσαι υποχρεωμένος αν θες να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου, να βλέπεις τα πράγματα, να τα αξιολογείς και αναλόγως να πράττεις. Η παραμύθα δεν αφορά εμένα, κανείς δεν μπορεί να μου καταλογίσει ότι είμαι ασυνεπής.

Σαν Πάτσης δεν το μετάνιωσα που ανέλαβα τη Νίκη. Ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, εγώ το κέρδισα, έβαλα στόχο και τον πέτυχα. Αν αυτό μπορεί να υποστηριχθεί, αυτό δεν αφορά τον Πάτση. Υπάρχουν ψεύτες, παραμυθατζήδες, ότι κάνει ο Πάτσης είναι όλα στραβά, υπάρχει απίστευτη παραφιλολογία.

Μόνο ότι κάνει ο Πάτσης είναι κακό, ενώ ότι κάνουν όλοι οι άλλοι δικαιολογείται. Τώρα κατάλαβα γιατί δεν βγήκατε πενήντα χρόνια: ήταν ο εαυτός σας, η αντίληψη, η κουλτούρα και ο τρόπος που σκέφτεστε.

Το να διοικεί η Μαιάνδρου, θα ήταν το ιδανικό, το μόνος λάθος που έκανα είναι ότι είπα πως θα δουλέψουμε σοβαρά. Εγώ τιμώ την ιστορία γιατί την Νίκη την έφερα εκεί που κανένας δεν το έκανε, αλλά δεν σας επιτρέπω να διοικείτε για προσωπικά οφέλη, κοινωνικά ή οικονομικά, έτσι έγινα ξαφνικά ο κακός της υπόθεσης.

Αν πάω στη Μαιάνδρου και τους δώσω πόστο, την άλλη μέρα ο Πάτσης δεν θα πληρώνει τίποτα και θα είναι απόλυτα προστατευμένος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα