Πέθαναν από ασφυξία κάποιες από τις διάσημες γάτες του Ερμιτάζ

Μερικές από τις διάσημες γάτες του μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη πέθαναν από ασφυξία, εξαιτίας του καπνού που προκάλεσε πυρκαγιά που σημειώθηκε σε υπόγειο του Μουσείου.

Στην ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το Μουσείο αναφέρει την θλιβερή είδηση και επισημαίνει ότι χάρη στην άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας ασφαλείας και της πυροσβεστικής μονάδας του μουσείου, όπως και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης, η φωτιά στο υπόγειο έσβησε και το Μουσείο λειτουργεί κανονικά.

Νωρίτερα πάντως, το πρακτορείο TASS είχε μεταδώσει ότι ο διοικητής της διεύθυνσης Εκτάκτων Αναγκών, Αλεξέι Ανίκιν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι από τους καπνούς δηλητηριάσθηκαν πέντε γάτες. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι διασώστες «επανέφεραν» ένα από τα αιλουροειδή κάνοντας χρήση απινιδωτή.

Οι γάτες του Ερμιτάζ είναι τα τελευταία χρόνια ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Αγίας Πετρούπολης, καθώς θεωρείται ότι μένουν στα Χειμερινά Ανάκτορα (πριν γίνουν μουσείο ) από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης. Μάλιστα έχει καθιερωθεί  και ειδική γιορτή, η Ημέρα της Γάτας του Ερμιτάζ, ενώ διοργανώνεται ειδική τουριστική περιήγηση με την επωνυμία “Οι γάτες της Αγίας Πετρούπολης”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα