Πέφτει το στέμμα της «Βασίλισσας του βορρά»

Η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που επιβλήθηκε στον Γιώργο Λαναρή δεν είναι μία ποινή που θα ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Γιώργο Αρβανιτίδη, πρώην αφεντικό της ΠΑΕ…

Ο Αρβανιτίδης αποσύρθηκε από το χώρο του αθλητισμού και πλέον παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις, ωστόσο το όνομά του είναι ακόμη μπλεγμένο στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Αυτό συμβαίνει διότι οι μαρτυρίες του Γεωργέα και του Καλαϊτζίδη περί πίεσης που δέχθηκαν στον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια και προήλθαν από τον Λαναρή, αποκλείεται να προκλήθηκαν από τον ίδιο τον γενικό διευθυντή της Βέροιας.

Το «αποκλείεται» δεν είναι δική μας Άποψη, αλλά του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, ο οποίος πιστεύει ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Γιώργος Αρβανιτίδης και κάποια τεράστια στοιχηματικά ποσά που παίχτηκαν στο Over του συγκεκριμένου αγώνα!

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σύντομα, στις 7/5, όταν ο Αρβανιτίδης θα σταθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί. Ο πρώην παράγοντας της Βέροιας δεν κατηγορείται για κάτι άλλο, παρά μόνο για το συγκεκριμένο αγώνα, στο οποίο υπάρχουν ήδη δύο μάρτυρες και ένας παράγοντας που του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Από όλο το φάκελο με τα χειραγωγημένα παιχνίδια, το Ολυμπιακός-Βέροια είναι το πιο συζητημένο (και μετά το Ολυμπιακός-Ατρόμητος), ωστόσο και στα δύο υπάρχει κουβέντα γύρω από το αν η ομάδες που ηττήθηκαν δέχθηκαν δωροληψία, χωρίς να υπάρχει ένδειξη (τουλάχιστον που να έχει διαρρεύσει στον Τύπο) για δωροδοκία!

Πέραν των ενδείξεων αυτών, οι μαρτυρίες των Γεωργέα, Καλαϊτζίδη (και Φύσσα στην περίπτωση του Ατρόμητου), δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν από μόνες τους υποθέσεις δωροδοκίας-δωροληψίας, πολύ απλά, διότι μία διοίκηση δεν χρειάζεται υπόδειξη από τρίτο αν θέλει κάποιο παιχνίδι να μην το «χτυπήσει». Παραβαίνει, βέβαια, το «Ευ αγωνίζεσθαι», αλλά δεν πλησιάζει τη χειραγώγηση, εκτός κι αν υπάρξουν κι άλλες αποδείξεις ή αν έχουν στοιχεία οι εισαγγελείς που δεν έχουν γίνει γνωστά.

Αυτό που εκκρεμεί είναι το τι θα συμβεί στην ομάδας της Βέροιας αν αποδειχθεί μπλέξιμο του πρώην προέδρου της με την υπόθεση. Ισχύει τιμωρία της ομάδας για συμμετοχή πρώην παράγοντα σε δωροδοκία ή όχι; Η απάντηση θα αργήσει να δοθεί…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα