Πήγε Ευελπίδων ο Φρουζής

Συνοδεία των συνηγόρων του ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis έδωσε το παρών στη συζήτηση για την επικύρωση ή μη της εισαγγελικής εντολής για την απαγόρευση εξόδου του από την Ελλάδα.

Συνοδεία των συνηγόρων του έκανε την εμφάνισή του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων το πρωί της Τρίτης (13/2) ο Κωνσταντίνος Φρουζής, κεντρικό πρόσωπο της υπόθεση Novartis.

Αφορμή της παρουσίας του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν η συζήτηση της επικύρωση ή όχι της εισαγγελικής εντολής για την απαγόρευση εξόδου του πρώην στελέχους της φαρμακευτικής εταιρείας από την Ελλάδα, η οποία του έχει επιβληθεί μετά από την εναντίον του άσκηση ποινικής δίωξης με την κακουργηματική κατηγορία της δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Κ. Φρουζής ζήτησε από το Δικαστικό Συμβούλιο να επικυρώσει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβάλει η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια ότι θα διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι συνήγοροί του, Σπύρος Παναγόπουλος και Μιχάλης Φαράντος είπαν ακόμη ότι ο εντολέας τους αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία που του αποδίδεται και ότι θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Η «ετυμηγορία» θα εκδοθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Νέα κατάθεση έδωσε η γραμματέας του

Εξάλλου, νέα κατάθεση ενώπιον της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, έδωσε την Τρίτη η γραμματέας του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή.
Η πρώην γραμματέας φέρεται να είναι μία από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που έχουν καταθέσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για τις μίζες που έδινε η φαρμακευτική πολυεθνική εταιρεία σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους.
Λόγω της κατάθεσής της, αναβλήθηκε σήμερα η εκδίκαση της μήνυσης που έχει καταθέσει εναντίον της ο Κων. Φρουζής, υποστηρίζοντας ότι του έχει υποκλέψει τα προσωπικά του email.
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου 2018.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα