Πήραν πίσω ΕΝΦΙΑ 421.000 ευρώ!

Απίστευτο και όμως αληθινό.  Οκτώ προνοιακά ιδρύματα της Κρήτης κατάφεραν να διεκδικήσουν και  να λάβουν επιστροφή φόρου ύψους 421.000 ευρώ,που πλήρωναν άδικα από το 2013 και μέχρι πέρυσι.

Μετά από ενέργειες ενός οικονομολόγου και ενός νομικού, που χειρίστηκαν την υπόθεση, τα ιδρύματα, που έχουν συνενωθεί σε ενιαίο κέντρο πρόνοιας, είδαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους, 421.000 ευρώ.

Μιλώντας στο zarpanews.gr το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου και υπεύθυνος για το θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων των Χανίων, Νίκος Λάζαρης, τόνισε πως «μόλις φέτος διευκρινίστηκε ότι τα κέντρα πρόνοιας, τα ιδρύματα, τα νοσοκομεία απαλλάσσονται από την κατβολή ΕΝΦΙΑ για χώρους που φιλοξενούν άρρωστους, ηλικιωμένους, ΑμεΑ κλπ.

Έπρεπε να πληρώνουμε δηλαδή μόνο για κτήρια που εκμεταλλευόμαστε εμπορικά. Τα ιδρύματα όμως πλήρωναν για όλους τους χώρους για τα χρόνια 2013, ’14, ’15 και ’16».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του θεραπευτηρίου, Μαριάννα Κορωνιωτάκη, υπογράμμισε πως τα χρήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά και αναμένεται να δώσουν μεγάλη «οικονομική ανάσα» στις δομές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα