Πήρε το χρίσμα η Χίλαρι – Η πρώτη γυναίκα υποψήφια στην ιστορία των ΗΠΑ

“Κλείδωσε” η υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ αφού εξασφάλισε και επίσημα το χρίσμα με τους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press. Η εξέλιξη αυτή ασκεί ακόμη περισσότερη πίεση στον Μπέρνι Σάντερς ώστε να εγκαταλείψει την κούρσα, τονίζει το Bloomberg.

Το χρίσμα ήρθε για τη Χίλαρι Κλίντον μόλις μια ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μίλησε στον Μπέρνι Σάντερς σε μια προσπάθεια να ενώσει το κόμμα ενόψει των εκλογών και έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Σάντερς, ωστόσο, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη μάχη.

Με νίκες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις Παρθένες Νήσους και το Πουέρτο Ρίκο, η Χίλαρι Κλίντον εξακολούθησε να συγκεντρώνει τη στήριξη των εκλεκτόρων, γεγονός που την κατέστησε την πρώτη γυναίκα την αμερικανική ιστορία που εξασφάλισε υποψηφιότητα σε μεγάλο πολιτικό κόμμα.

«Ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι», τόνισε η ίδια νωρίτερα σήμερα στην Καλιφόρνια μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Το να έχουμε μια γυναίκα πρόεδρο θα αποτελέσει σπουδαία και ιστορική δήλωση του τι είδους χώρα είμαστε και τι αντιπροσωπεύουμε», τόνισε.

Ενθουσιασμένοι είναι οι υποστηρικτές της υποψηφίου, τονίζοντας ότι «είναι καιρός για μια γυναίκα πρόεδρο». «Έχω ανιψιές, έχω μητέρα, θέλω να το δω αυτό να συμβαίνει», ανέφερε ο John Smart, κάτοικος Λος Άντζελες, υποστηρίζοντας ότι η Κλίντον είναι «σίγουρα η πιο έμπειρη και προσοντούχα υποψήφια που έχουμε, πιθανώς μακράν τα τελευταία 50 χρόνια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα