Πίστη και…  πιστή στο όνειρο

Τα 40 χρόνια της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά γιόρτασε η Ευρωπαϊκή Πίστη

Με κεντρικό μόττο «Το Όνειρο. Από το χθες μέχρι το άπειρο» και παρουσία περισσοτέρων από 1.400 προσκεκλημένων η ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη έσβησε προ ημερών τα 40 κεράκια των γενεθλίων της.

Επιμέλεια: Νίκος Τσαγκατάκης

Το πανηγυρικό event φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 6 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκειά του έγινε μία πρωτότυπη παρουσίαση της ιστορικής εταιρικής διαδρομής της Ευρωπαϊκής  Πίστης από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Η πρωτοτυπία είχε να κάνει με το γεγονός ότι τα στοιχεία του πλούσιου ιστορικού αρχείου της εταιρίας συνοδεύτηκαν από μία παράλληλη αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς την ίδια τεσσαρακονταετία.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο διευθυντής Marketing και Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων της Ευρωπαϊκής Πίστης, Γιώργος Γκοτζαγεώργης, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ασφαλιστικής εταιρείας, Σταύρο Λεκκάκο, για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ειδικότερα, ο κ. Λεκκάκος αναφέρθηκε στην θετική πορεία που ακολουθεί η εταιρία, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική Οικονομία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη «έχει σπουδαία διοίκηση, ισχυρή πελατειακή βάση, κουλτούρα και εκπαίδευση».

Οικονομικά μεγέθη για… φίλημα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι 6η στην κατάταξη παραγωγής ασφαλίστρων, 5η σε προ φόρων κέρδη, 4η σε αριθμό προσωπικού και 3η σε προμήθειες προς το Δίκτυο Πωλήσεων. Όλα αυτά, δε, είναι η «κατάληξη» μιας εταιρείας που όπως εξήγησε στο κοινό του συνεδρίου ο Στέφανος Βερζοβίτης, μέλος Δ.Σ. και γενικός διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, τα στελέχη δεν είχαν γνώσεις, εμπειρία, κεφάλαια, «αλλά είχαμε χρηστή διαχείριση, συνέπεια, φιλεργατικότητα και εντιμότητα».

Από την πλευρά της, η εμπορική διευθύντριας της Ευρωπαϊκής Πίστης, Βασιλική Ρούσση, επικέντρωσε την ομιλία της στο Δίκτυο Πωλήσεων, που όπως είπε αποτελεί τη σταθερή δύναμη της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και στη σταθερή πολιτική της εταιρίας να επιλέξει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή ως μοναδικό μοχλό ανάπτυξης των ασφαλιστικών εργασιών της, έναντι άλλων «καναλιών» πώλησης.

Κοινωνικές δράσεις,
υποτροφίες και το μέλλον

Στο μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς, στις τεχνολογικές εξελίξεις, στις απαιτήσεις του νέου κανονιστικού Πλαισίου «Φερεγγυότητα ΙΙ», σε συνδυασμό με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας η οποία στέφεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προς την Ιδιωτική Ασφάλιση αναφέρθηκε, εξάλλου, ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. και γενικός διευθυντής Χαρτοφυλακίου, Νίκος Χαλκιόπουλος.

Ενδιαφέρον είχε, τέλος, η αναφορά του διευθυντής Marketing και Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων της Ευρωπαϊκής Πίστης, Γιώργου Γκοτζαγεώργη στην ξεκάθαρη θέση και πρόθεση της εταιρείας να δημιουργήσει μια κοινωνία ευχαριστημένων ανθρώπων, με χορηγίες, κοινωνικές δράσεις και υποτροφίες. Προς επίρρωση των παραπάνω στο εορταστικό συνέδριο παρουσιάστηκαν οι 10 φοιτητές που κατάφεραν να περάσουν πρώτοι στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και οι οποίοι θα λάβουν από την Ευρωπαϊκή Πίστη υποτροφίες συνολικού ύψους €15.000.

Για την… καλλιτεχνική ιστορία, να πούμε ότι το μετά το πέρας του συνεδρίου ακολούθησε μία μεγάλη γιορτινή συναυλία στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα και η Ήβη Αδάμου.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Δεν θα αφήσουμε τις αναμνήσεις μας να είναι καλύτερες από τα όνειρά μας»

Για την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Πίστης οι διοργανωτές είχαν κρατήσει την ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου, Χρήστου Γεωργακόπουλου. Ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο «Όνειρο» της εταιρίας, παρουσίασε τους στόχους της, καθώς και τον τρόπο, τον χρόνο και τα μέσα επίτευξής τους. Αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Σε αυτήν την εταιρία δεν θα αφήσουμε ποτέ τις αναμνήσεις μας να είναι καλύτερες από τα όνειρά μας. Είναι πιο δημιουργικό να γιορτάσουμε σήμερα την πρώτη ημέρα των επόμενων 40 χρόνων, παρά των 40 ετών που πέρασαν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα