Παίζεις Στοίχημα; Κάν’ το όπως… η Βέροια!

Διακοπή στη Super League κατόπιν απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και έστω και συγκυριακά οι ομάδες θα βρουν την ευκαιρία να γεμίσουν μπαταρίες εν όψει της τελικής ευθείας στο πρωτάθλημα (όποτε αυτή διεξαχθεί) και διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Μία από αυτές είναι και η Βέροια που παρά το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει εδώ και αρκετό καιρό το βασικό της στόχο που ήταν η παραμονή στην κατηγορία, στις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει να μην πατάει καλά και να έρχονται στην επιφάνεια τα αγωνιστικά προβλήματα που έβγαζε ανά περιόδους μέσα στη σεζόν. Ένα από αυτά για παράδειγμα είναι η αμυντική της συμπεριφορά. Σε γενικές γραμμές πάντως η Βέροια αποτελεί μία από τις πιο περίεργες περιπτώσεις ομάδων στη Super League. Γιατί αυτό; Διότι πάντα τα παιχνίδια της έχουν αρκετά γκολ, είτε πρόκειται για νίκες, είτε για ήττες είτε ακόμα και για ισοπαλίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 11 ματς έχει σημειώσει από 2 γκολ και πάνω (για τα ελληνικά δεδομένα θεωρείται υψηλό νούμερο), έχει στο ενεργητικό της τρεις ισοπαλίες με 2-2 ενώ έχει δεχτεί σε πολλούς αγώνες και αρκετά γκολ όπως κόντρα στον Ολυμπιακό (3-0), ΠΑΟΚ (4-1), Παναιτωλικό (1-3), Κέρκυρα (4-0), ΠΑΣ Γιάννινα (4-1), ΠΑΟΚ (1-3). Συνολικά αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει 14 over σε 25 αγώνες, επίδοση που τη φέρνει πίσω μόνο από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ (φυσιολογικά) και Εργοτέλη, ΟΦΗ που ούτως ή άλλως βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας ενώ βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας G/G (σημείο που σημαίνει ότι σκοράρουν σε έναν αγώνα και οι δύο ομάδες).

Η χαρά των book!

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο βάσει των πολύ απλών αριθμών που παραθέσαμε, αυτό το αγωνιστικό στυλ του «όσα πάνε κι όσα έρθουνε» της Βέροιας αποτελεί τη χαρά των book, αλλά και των παικτών του στοιχήματος είτε μέσω του ΟΠΑΠ είτε μέσω του διαδικτυακού στοιχήματος που παίζονται αρκετά μεγάλα πακέτα στο live με τα γκολ. Αυτό το γεγονός δεν το λέμε έτσι εμείς αυθαίρετα, αλλά πιστοποιείται με κάθε βεβαιότητα από τους αριθμούς και τους φακέλους που φτάνουν στην ΕΠΟ από τη Sports Radar που καταγράφει όλες τις υψηλές και κατ’ επέκταση ύποπτες συνδιαλλαγές στο χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 7 ύποπτα –όπως έχουν χαρακτηριστεί από την εν λόγω εταιρεία- ματς της φετινής σεζόν τα στα 4 συμπεριλαμβάνονται αγώνες της Βέροιας. Πρόκειται για το: ΟλυμπιακόςΒέροια 3-0, ΠΑΟΚΒέροια 4-1, ΠανιώνιοςΒέροια 2-1, ΚέρκυραΒέροια 4-0.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για παράδειγμα στο πρώτο ματς ο τζίρος στοιχηματισμού έφτασε στα 6 εκατ. ευρώ (τα 3 εκατ. πριν από την έναρξη του ματς, τα άλλα κατά την διάρκεια στο live, όλα στο over και χάντικαπ) τη στιγμή που το ματς ΤσέλσιΜάντσεστερ Σίτι που προσεγγίζει λόγω των ομάδων μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από στοιχηματικής άποψης έφτασε τα 5.260.000 ευρώ.

Στο ΠΑΟΚΒέροια 4-1 ο τζίρος έφτασε στο 1,1 εκατ. ευρώ (τα 800.000 ευρώ στο over και χάντικαπ), την ίδια ώρα που στο ντέρμπι του γερμανικού πρωταθλήματος ΒόλφσμπουργκΜπάγερν Μονάχου 4-1, ο τζίρος έφτασε μόλις 500.000 ευρώ υψηλότερα, στα 1,6 εκατ. ευρώ!

Καμία ουσία οι διώξεις…

Κι όταν συμβαίνουν όλα αυτά είναι απόλυτα λογικό το ραντάρ της UEFA να χτυπά «κόκκινο» κατόπιν υπόδειξης της Sport Radar με την οποία υπάρχει συνεργασία. Ωστόσο, αυτοί οι περιβόητοι φάκελοι που φτάνουν κάθε τόσο στα χέρια της ΕΠΟ, ουσιαστικά δεν έχουν καμία ουσία. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο φύλλο της «Α» η διαδικασία έπρεπε να είναι συγκεκριμένη. Ο φάκελος του «ύποπτου» ματς πρέπει να διαβιβαστεί στα αρμόδια αθλητική δικαιοδοτικά όργανα. Από εκείνη τη στιγμή, οι αθλητικοί εισαγγελείς εξετάζουν τον φάκελο και εφόσον παρατηρήσουν ότι συμβαίνει όντως κάτι το μεμπτό καλούν τους εμπλεκόμενους, δηλαδή τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές και τους προέδρους, πάντα όμως με απόλυτη μυστικότητα, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει διαπόμπευση και ο στιγματισμός μιας ομάδας που πολύ πιθανόν να μην έχει καμία σημασία. Αν μέσω των μαρτυριών προκύψει ότι όντως ένα ύποπτο ματς είναι και χειραγωγημένο, τότε επιβάλλονται ποινές σε ποδοσφαιριστές, ομάδες και παράγοντες, όπως είχε γίνει και στην Ιταλία που υποβιβάστηκε η Γιουβέντους και αφαιρέθηκαν βαθμοί από πολλές ομάδες. Τότε, σειρά έχει και το ποινικό σκέλος, όπου τα πολιτικά δικαστήρια εξετάζουν αν πρέπει να φυλακιστούν ή να τιμωρηθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο οι εμπλεκόμενοι. Ωστόσο, ποιος παράγοντας, ποιος ποδοσφαιριστής θα ομολογήσει ότι έχει λάβει μέρος σε χειραγωγημένο ματς; Ποτέ και κανείς…

 «Να μας προβληματίσουν οι χειραγωγημένοι αγώνες». Τάδε έφη Κομπότης

«Βλέπουμε κάποιες ομάδες να συμμετέχουν σε πάρα πολλά παιχνίδια τα οποία φέρονται σαν χειραγωγημένα και όπως καταλαβαίνεται δεν μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος, όπως θα ήταν το σημερινό αν ήταν γκολ το οφσάιντ ή δεν ήταν, αλλά μιλάμε για αλλοίωση του πρωταθλήματος. Νομίζω πρέπει να μας προβληματίσουν αυτά τα φαινόμενα. Και οι αρμόδιοι που σίγουρα δεν είναι μόνο οι πειθαρχικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ και οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ και της Super League, νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι οι οποίοι πρέπει να επέμβουν για να τελειώσει αυτό το φαινόμενο». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Γιάννη Κομπότη! Και πριν περάσουν λίγα 24ωρα ήρθε το… φιρμάνι από την UEFA ότι το ματς της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό στη Λιβαδειά είναι και αυτό ύποπτο χειραγώγησης! Αυτά βλέπει, λοιπόν, και τραβάει τα μαλλιά του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα