Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι στο Αιγαίο

“Θερμό” επεισόδιο σημειώθηκε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης “ΚΑΤΑΙΓΙΣ” η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή αφού τουρκική φρεγάτα  παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Ζουράφας στο βόρειο Αιγαίο.

 Η νέα προκλητική κίνηση των Τούρκων δείχνει ξεκάθαρα ότι  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψάχνεται σε θάλασσα και αέρα για επεισόδιο που θα οδηγήσει σε κρίση και δεν πρόκειται να σταματήσει να προκαλεί και να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.

Η Φ/Γ ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ ήταν στην περιοχή, ακολoυθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και η τουρκική φρεγάτα αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το ΓΕΝ αυτη ήταν μια παραβίαση ρουτίνας απο την πλευρά της γειτονικής χώρας.

Ανησυχητικό ειναι πάντως το γεγονός οτι η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά, και τις “παραβιάσεις ρουτίνας”, οταν γνωρίζει οτι στην περιοχή διεξάγεται ελληνική άσκηση που προβλέπει και την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων τόσο των τόσο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αλλά και του υπουργείου άμυνας.

 

Εν τω μεταξύ η Τουρκία επιχειρεί να δεσμεύσει το Ικάριο Πέλαγος από τις 6 μέχρι τις 8 Ιουνίου προχώρησε και σε αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στον αέρα για μία ακόμα φορά με σχετικές NOTAM.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα